Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Κουκλοθεάτρου για το εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα
28 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Κουκλοθεάτρου για το εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα

Στα μυστικά της τέχνης του κουκλοθεάτρου είχαν την ευκαιρία να  διεισδύσουν οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα με τα σεμινάρια που οργάνωσε, για δεύτερη χρονιά, η Διεύθυνση Παιδαγωγικού.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κορυφαίος στο είδος του Χρήστος Αυτσίδης μας μύησε στον υπέροχο κόσμο της κούκλας.

Αρχικά, κατασκευάσαμε, με καθημερινά υλικά (χαρτί εφημερίδας και χαρτοταινία), απλές κούκλες, σε μορφή ανθρώπου και έγινε μια πρώτη απόπειρα εμψύχωσης.

Στη συνέχεια, η φαντασία απογείωσε τις κατασκευές μας και δημιουργήθηκαν πλάσματα παράξενα, απομιμήσεις έμψυχων και άψυχων, υπαρκτά και μη.

Στην τρίτη συνάντηση, διδάχτηκαν τεχνικές εμψύχωσης και οι κούκλες μας απόκτησαν ζωή, κίνηση και συναισθήματα! Επόμενο βήμα, η χρήση τους μέσα στις τάξεις μας!
 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα