Η κυρία Χέντερσον παρουσιάζει ...

Η κυρία Χέντερσον παρουσιάζει

 

Η πολύ καλή ταινία «Η κυρία Χέντερσον παρουσιάζει» προβάλλεται την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 μ.μ στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος "Γυναίκες εν τέχνη», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα. Η ταινία αναφέρεται στην αληθινή ιστορία της Λόρα Χέντερσον (Τζούντι Ντεντς), της πρώτης γυναίκας θεατρικής παραγωγού, η οποία τόλμησε να παρουσιάσει στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου γυμνό επί σκηνής με τεράστια εμπορική επιτυχία.


Η Λόρα Χέντερσον παρ’ ότι δεν είχε καμιά σχέση με την τέχνη, μετά το θάνατο του άντρα της αγόρασε ένα παλαιό θέατρο του Λονδίνου το διάσημο Windmill κι αρχίζει να κάνει παραγωγές, ένα είδος ολοήμερου βαριετέ. Ένα παραθυράκι του νόμου που επέτρεπε την επίδειξη γυμνών μοντέλων στη σκηνή, με την προϋπόθεση να είναι ακίνητα, της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα θεαματικό μιούζικαλ... Μια ταινία του Στήβεν Φρίαρς σε σενάριο του Μάρτιν Σέρμαν.


Η Λόρα Χέντερσον ήταν μια ανεξάρτητη φιλελεύθερη γυναίκα με πρωτοποριακές ιδέες. Γεννήθηκε το 1864 και πέθανε το 1994, όταν πια είχε γίνει σύμβολο για το θεατρικό Λονδίνο. Η Τζούντι Ντεντς ερμηνεύει την κυρία Χέντερσον εξαιρετικά. Υποψηφιότητες της ταινίας για Χρυσή Σφαίρα: Καλύτερης Ταινίας-Μιούζικαλ ή Κωμωδία. Α΄Γυναικείου Ρόλου (Τζούντι Ντεντς). Β΄Ανδρικού Ρόλου (Μπομπ Χόσκινς). Επίσης η ενδυματολόγος Σάντυ Πάουελ για τα κοστούμια της ταινίας.

Σας περιμένουμε όλους...

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα