Η Τέχνη της Ανακύκλωσης στο Δήμο Βύρωνα

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2008

 

 


Με την Αιγίδα των Δήμων: Βύρωνα, Θεσσαλονίκης, Καισαριανής και Χαλανδρίου

* ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΕΚ ΔΟΜΗ
ΣΚΟΠΟΣ: Με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης καλούμε όλους τους νέους και νέες 16 – 24 ετών να δημιουργήσουν ένα μουσικό όργανο δικής τους επινόησης.
• Μια κατασκευή που παράγει ήχο με ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, ξύλο, σίδερο, ύφασμα, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, φελλό κλπ). Συμπεριλαμβανομένης και μιας δημιουργίας από ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
• Μια ανακατασκευή, πρωτότυπη αποκατάσταση και εικαστική παρέμβαση σε ένα παλαιό μουσικό όργανο ή μια δημιουργία εξ΄ αρχής ενός μουσικού οργάνου (πνευστό, κρουστό ή έγχορδο).
Να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα δυναμικό ηχητικό και εικαστικό μήνυμα που αφορά την ενεργοποίηση των πολιτών για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας στη ζωή μας.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ: Ο πρόεδρος του Ομίλου ΔΟΜΗ θα βραβεύσει τα καλύτερα έργα με υποτροφίες συνολικού ύψους 12.000 € και συγκεκριμένα:
1ο BΡΑΒΕΙΟ: Μία (1) υποτροφία εξ΄ ολοκλήρου φοίτησης (διάρκειας δύο ετών)
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Δύο (2) υποτροφίες διάρκειας ενός έτους
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Τρεις (3) υποτροφίες διάρκειας ενός εξαμήνου.
Οι βραβευθέντες δικαιούνται δωρεάν παρακολούθηση σε οποιαδήποτε ειδικότητα των Τομέων art & design και sound & music του ΙΕΚ ΔΟΜΗ επιθυμούν (Διακόσμηση – Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, Γραφιστική, 3D Animation, Εικονογράφος, Σκιτσογράφος – Μουσική τεχνολογία – Ηχοληψία – Μουσικός δισκογραφίας και συναυλιών).
ΕΚΘΕΣΗ: Όλα τα έργα θα εκτεθούν επώνυμα. Τη διοργάνωση της έκθεσης -με τον ομώνυμο τίτλο- αναλαμβάνει η επιτροπή αξιολόγησης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που συντίθεται από το ακαδημαϊκό και επιστημονικό προσωπικό των Τομέων art & design και sound & music.
Κάθε μέλος της επιτροπής αξιολογεί και επιλέγει τα έργα λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις παρακάτω παραμέτρους:
1. Την ηλικία και την ιδιότητα του διαγωνιζόμενου
2. Την επιλογή των υλικών
3. Την πρωτοτυπία της ιδέας
4. Την λειτουργικότητα - χρηστικότητα του οργάνου
5. Την εικαστική παρέμβαση και κατασκευαστική αρτιότητα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς και η απονομή των βραβείων θα γίνει τον Ιούνιο -σε συγκεκριμένη ημερομηνία- στα πλαίσια μουσικής εκδήλωσης - συναυλίας με νεολαιίστικα μουσικά σχήματα και με τη δυνατότητα χρήσης και επίδειξης των ανακυκλωμένων μουσικών οργάνων, που θα στηθεί σε ανοικτό χώρο –σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
• Τρισδιάστατη κατασκευή με δυνατότητα παραγωγής ήχου (ανάγλυφο, γλυπτό κλπ). Μέγιστη δυνατή διάσταση των έργων 150 cm Χ 150 cm Χ 150 cm (maximum).
• Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν από Τετάρτη 16/04/2008 εώς και Τετάρτη 30/04/2008.
• Το έργο θα πρέπει να κατατεθεί στη γραμματεία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ:
Μαυροκορδάτου 1 – 3 Αθήνα ΤΚ 106 78 3ος όροφος. • Για διευκρινήσεις, απορίες, συζήτηση πάνω στο θέμα ή στον τρόπο προσέγγισης επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του τομέα art & design στα τηλέφωνα 210 3840552 και 210 3824411.
• Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ -καθηγητές, διοικητικό προσωπικό- καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
• Τα έργα δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη του διαγωνισμού και είναι στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής εφόσον χρειαστεί να εκτεθούν εκ νέου σε άλλους χώρους ή διοργανώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται πάντα ο «δημιουργός».


(Το πλήρες κείμενο για το διαγωνισμό από την ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΔΟΜΗ)

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα