Σας ενημερώνουμε και θέλουμε τη συμμετοχή σας
28 Σεπτεμβρίου 2017

Σας ενημερώνουμε και θέλουμε τη συμμετοχή σας

 ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΜΕ
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, οι Αντιδήμαρχοι και η ομάδα της Δημοτικής Αρχής περιοδεύουμε στην περιοχή σας ώστε να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα της διοίκησης, αλλά και για να ακούσουμε τη γνώμη σας.
 
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
 
Η άποψή σας είναι σημαντική για εμάς στο πλαίσιο μιας προεκλογικής μας δέσμευσης. Του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Της συμμετοχής δηλαδή των κατοίκων της πόλης μας με προτάσεις αλλά και παρεμβάσεις που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα.
 
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ
 
Ένα θέμα που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας είναι εκείνο του προϋπολογισμού. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ο Δήμος μας δεν ήταν απλά χρεωμένος και στο «κόκκινο», αλλά στα πρόθυρα της οικονομικής διάλυσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται τη γενικότερη λειτουργία του. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου καταφέραμε όχι μόνο να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά με τη χρηστή διαχείρισή τους, αλλά να εκταμιεύσουμε ένα σημαντικό ποσό, της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εξέλιξη με μοναδικό ωφελούμενο εσάς, χρησιμοποιώντας χρήματα για τα έργα του δήμου και από το ταμείο του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουμε πλέον χρέη.
 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
 
Τα τεχνικά έργα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής σας στην πόλη μας. Για αυτό τον λόγο δώσαμε προτεραιότητα σ’ αυτά. Μια σειρά από έργα που είναι εμφανή σ΄ όλους, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις των περισσότερων οδών του δήμου μας, τα έργα στα σχολεία (εγκατάσταση φυσικού αερίου, ανακατασκευή αύλειων, αθλητικών χώρων κ.α.), η ανακατασκευή του γηπέδου «Δημήτρης Νικολαΐδης» στην Εργάνη, η ανακατασκευή των αιθουσών στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και η παράδοσή τους στην αθλητική νεολαία της πόλης μας, η μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου και η ίδρυση του 2ου Βρεφικού Σταθμού.
Τα έργα δεν τελειώνουν εδώ. Επισκευάζουμε, συντηρούμε, αναπλάθουμε τις πλατείες της πόλης μας. Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τους χώρους αναψυχής και πρασίνου. Ανακατασκευάζουμε: το Παλαιό Δημαρχείο όπου θα στεγασθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ιστορίας του Βύρωνα, 12 Παιδικές Χαρές, το 2ο Αθλητικό Κέντρο (όλα τα γήπεδα και τους γύρω χώρους), τα γήπεδα 5χ5 στην Εργάνη, την Αγορά του Βύρωνα, καθώς και  άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που όπως αναφέραμε ήδη αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Βύρωνα.
 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ
 
Μια καθαρή πόλη είναι μια βιώσιμη και υγιής πόλη. Για αυτό τον λόγο, σ’ αυτόν τον νευραλγικό τομέα έχουμε ήδη προβεί σε μια σειρά θετικών ενεργειών όπως είναι η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας της καθαριότητας (που ήταν σε «κακά χάλια»), η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (σύνολο 232 έως σήμερα), η περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα ενημερωθεί η υπηρεσία, η 100% εκτροπή των κλαδεμάτων με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν στη χωματερή, το πλύσιμο των κάδων σε ημερήσια βάση, η εγκατάσταση καφέ κάδων για την αποκομιδή οργανικών αποβλήτων και κώδωνων συλλογής γυαλιού, το πρωτάθλημα ανακύκλωσης που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά στα σχολεία, προάγοντας την κουλτούρα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους αυριανούς πολίτες του Βύρωνα. Γενικότερα η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι βελτιωμένη (συγκριτικά με το παρελθόν), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ή ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
 
ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 
Ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η αρωγή ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι όχι απλώς απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη. Για αυτό το λόγο, στελεχώσαμε και δημιουργήσαμε ουσιαστικά εκ νέου μια εγκαταλελειμμένη Κοινωνική Υπηρεσία. Σταθμός σ΄ αυτή την προσανατολισμένη προς το κοινό όφελος προσπάθειά μας, είναι η ίδρυση και λειτουργία κοινωνικών δομών που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Ποιες είναι αυτές; Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο, τα Κέντρα Κοινότητας, τη Διδακτική Υποστήριξη σε μαθητές δημοτικού, ενώ συνεχίζουμε τον πετυχημένο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφέροντας βοήθεια σε άτομα που τη χρειάζονται.
 
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ
 
Δημιουργούμε μια νέα πόλη και σ’ αυτή την προσπάθεια σάς θέλουμε συνοδοιπόρους. Η γνώμη σας για τα πεπραγμένα μας είναι χρήσιμη. Η κριτική επίσης. Για αυτό περιοδεύουμε. Για να σας ενημερώσουμε και να μας πείτε την άποψή σας. Είναι πολύτιμη για εμάς.
 
Σας ευχαριστούμε!
 
Υ.Γ. Καταθέστε την άποψή σας στο e-mail: info@dimosbyrona.gr
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

FACEBOOK: https://www.facebook.com/dimosbyrona.gr/

TWITTER: https://twitter.com/Dimosbyrona

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dimosbyrona/

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ