Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών
13 Δεκεμβρίου 2017

Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου βρίσκονται, λειτουργούν και παρέχουν: 

 

1. Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Ιθώμης 6 (αγορά του Βύρωνα), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00 μ.μ., τηλ.: 210-76.24.403, e-mail: koin.pant@dimosbyrona.gr
 
Σκοπός είναι η ανακούφιση των απόρων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στόχος του είναι η διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών βασικής υγιεινής σε τακτική βάση καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: - άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων στη χώρα, των ανιθαγενών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως: άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, άτομα με αναπηρίες και προβλήματα υγείας, ψυχικά νοσούντες και γενικότερα νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.
Τα προϊόντα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν και προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.
 
2. Παροχή Συσσιτίου:

   Ιθώμης 6,Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομής «Παροχής Συσσίτιο»)
   Δημοτικός Πολυχώρος «ΑΣΤΡΑ» (Χώρος Παρασκευής Γευμάτων)
   Τηλ.:210 7653054 , Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr
 
Σκοπός της Δομής είναι:
α) σε καθημερινή βάση, δωρεάν σίτιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως: σε οικογένειες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες), σε ανέργους, σε αστέγους, και σε άπορους κατοίκους της περιοχής.
β) η υποστήριξη  των ευάλωτων κατοίκων του Δήμου Βύρωνα με Ενέργειες Ενδυνάμωσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης).
 γ) Κοινωνική Δικτύωση με Φορείς, Υπηρεσίες, επιχειρήσεις και εθελοντές της κοινότητας.
 
Ωφελούμενοι  για τις πιο πάνω υπηρεσίες είναι:
  • πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Βύρωνα
  • ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
  • άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
  • άνεργοι/ες
  • μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
 
3. Κοινωνικό Φαρμακείο:

Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βύρωνα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2017. Εξυπηρετεί με φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό 120 εγγεγραμμένους δικαιούχους. Απασχολεί στο δυναμικό του έναν φαρμακοποιό κι έναν κοινωνικό λειτουργό. Το τελευταίο διάστημα, η χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους, γίνεται μόνο κάθε πέμπτη απόγευμα καθώς λόγω έλλειψης υπαλλήλου φαρμακοποιού απασχολείται εθελοντής φαρμακοποιός.

 

Συγκεκριμένα χορηγεί φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικοικονομικά θέματα. Δικαιούχοι του Κ.Ε.Α εξυπηρετούνται άμεσα από το κοινωνικό φαρμακείο όπως και άτομα με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον ,παρέχεται συμβουλευτική σε άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα ,ενημέρωση για δομές και λοιπές υπηρεσίες της κοινότητας, παραπομπές σε διάφορους φορείς, συνεργασία με το κέντρο κοινότητας, το κοινωνικό παντοπωλείο και τη δομή συσσιτίου του Δήμου μας. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου για συγκέντρωση αγαθών βασικής ανάγκης και δημιουργία εκδηλώσεων από κοινού με το κέντρο κοινότητας για θέματα υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας Τ.Κ.: 16232 τηλ.: 210 7624403
 
4. Κέντρο Κοινότητας:

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα, παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών
β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Στο Κέντρο Κοινότητας γίνεται υποδοχή και καταγραφή των ωφελουμένων, με στόχο την κοινωνική υποστήριξή τους, τη διάγνωση των αναγκών τους και τη προώθησή τους σε Υπηρεσίες και Δομές.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Βύρωνα με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος.

Στεγάζεται στο κτήριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Βύρωνα στην οδό Καλλιπόλεως 59 και Αγίας Σοφίας στο 1ο όροφο. Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά και οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού είναι 10:00 πμ -14:00 μμ.
 
 
 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ