Επιμνημόσυνη Δέηση Τιμής από τη Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Βύρωνα
7 Μαϊου 2018

Επιμνημόσυνη Δέηση Τιμής από τη Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Βύρωνα

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα με την συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Βύρωνος, Καισαριανής & Υμηττού και του Δήμου Βύρωνα, θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Μαΐου στις 9:30 πμ, όπου θα τελεστεί στο κοιμητήριο του Δήμου μνημόσυνο, με σκοπό να τιμηθεί, σύμφωνα με την παράδοσή μας, η μνήμη των "μη εχόντων" αλλά και των προσφύγων, των προγόνων, των αγωνιστών και των ευεργετών νεκρών της πόλης μας.

Το κοιμητήριο κάθε Δήμου αποτελεί χώρο ταφής των νεκρών, τέλεσης θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων αναφορικά με την εθιμική και θρησκευτική προσέγγιση της σχέσης των θανόντων με τους εν ζωή οικείους αυτών. Επίσης χώρο έκφρασης της τιμής στη μνήμη των θανόντων.
Η ανάδειξη της μνήμης των νεκρών αποτελεί στοιχείο ατομικής, αλλά και κοινωνικής συμπεριφοράς, με πάμπολλες πολιτισμικές διαστάσεις. Η αποτύπωση της συμπεριφοράς αυτής υπάρχει στην καθημερινή οργάνωση κάθε κοιμητηρίου και είναι αυτονόητο ότι θα μελετάται από τους ιστορικούς του μέλλοντος διεξοδικά, όπως πράττουν και οι ιστορικοί της σημερινής εποχής, μελετώντας τις νεκροπόλεις περασμένων ιστορικών εποχών.
Σε αυτό το πλαίσιο και σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε και να τιμήσουμε τους νεκρούς του Δήμου μας, η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα με την συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Βύρωνος, Καισαριανής & Υμηττού και του Δήμου Βύρωνα, το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 09.30, θα τελέσει μνημόσυνο, με σκοπό να τιμηθεί, σύμφωνα με την παράδοσή μας, η μνήμη των νεκρών της πόλης μας και ειδικά συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων που χρήζουν της στοιχειώδους αυτής τιμής.
Συγκεκριμένα, το «ειδικό ομαδικό μνημόσυνο», θα τελεστεί υπέρ αναπαύσεων των ψυχών:
 
 • Των προσφύγων Δημοτών του Δήμου
 • Των προγόνων των Δημοτών του Δήμου
 • Των απόρων, εγκαταλειμμένων, αστέγων, ανέστιων και αγνώστων νεκρών του Δήμου
 • Των ευεργετών του Δήμου
 • Των αγωνιστών και των θυσιασθέντων του Δήμου για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη
 • Των Δημοτών και κατοίκων του Δήμου
 
Το μνημόσυνο στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού Κοιμητηρίου του Δήμου Βύρωνα, σε κατάλληλα διαμορφωμένη εγκατάσταση και όπως ακριβώς απαιτείται από το τελετουργικό .
Τελετουργικό:
 
 • 07:30 πμ Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου εντός του Κοιμητηρίου.
 • 9:30 πμ Τέλεση Μνημόσυνου
 • 10:00 πμ Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης εντός του προαύλιου χώρου του κοιμητηρίου.

Η Τελετή θα ολοκληρωθεί με την διανομή Κολλύβων στους παρευρισκόμενους, καθώς επίσης και δωρεάν προσφορά καφέ στο Κυλικείο του Κοιμητηρίου.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 • Πόλις Βύρωνας
 • Ζω2
 • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ