18 Μαϊου 2018

"Η αυλή των Θαυμάτων" από τη Θεατρική Ομάδα “Οι Απόφοιτοι”

Ο Δήμος Βύρωνα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Θεατρική  Ομάδα “Οι  Απόφοιτοι” με την φετινή τους παράσταση  "Η αυλή των Θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία ", την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 και την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με ώρα έναρξης 21.00  και φυσικά πάντα με ελεύθερη είσοδο.
 
Έργο -ορόσημο για το μεταπολεμικό μας θέατρο, που πρωτοανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κούν το 1957.
 
 Έργο αγαπημένο και με ελληνική ταυτότητα με θέμα τις χαρές, τις λύπες και τα πάθη των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς του Βύρωνα τη δεκαετία του ’50.
 
Ένα έργο εμβληματικό που με ρεαλιστικό τρόπο σκιαγραφεί την εποχή και τους χαρακτήρες της, που δεν συστάθηκε ως ρομάντζο της χαμοζωής, αλλά ως ελεγεία της χαμοζωής. Η κοινόβια αυλή συντηρεί φτωχολογιά κι αγώνα για μεροκάματο και κομπίνα και φιλότιμο και κουτσομπολιό και καλή καρδιά και μικρότητες κι αλληλεγγύη και πείσμα για επιβίωση κι αγάπες και πάθη κι αθλιότητες. Αυτά είναι τα «θαύματα» της αυλής, αυτά τα υλικά έπλασαν τους ήρωές της. Άνθρωποι, δηλαδή, που πατάνε τη γη με τα πόδια και το κεφάλι πάνω. Η φτώχεια δεν έχει αγιοσύνη. Ο Μπρεχτ αναρωτήθηκε «πώς μπορούμε να ζητάμε απ’ τους φτωχούς να είναι καλοί σ’ έναν κακό κόσμο»;
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ