Λαμπρή βραδιά για τον Μπάιρον στο Θέατρο Βράχων
29 Μαϊου 2018

Λαμπρή βραδιά για τον Μπάιρον στο Θέατρο Βράχων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου στο Θέατρο Βράχων) η μουσική παράσταση “Στον Μπάιρον της Ελλάδας και του Κόσμου”. Την παράσταση διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μπάιρον και με συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.
 
Στο κατάμεστο χώρο του αμφιθεάτρου «Άννα Συνοδινού» η βραδιά άνοιξε με την Δήμητρα Νούση (Γραμματέα του Συνδέσμου Μπάιρον) η οποία αφού αναφέρθηκε στη συμβολή του Άγγλου Φιλέλληνα στον αγώνα της ανεξαρτησίας του, στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, ο οποίος συνέδεσε τα ιδεώδη του Βυρωνισμού με τον σύγχρονο  αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία.
 
Ακολούθησε η μουσική παράσταση με αφηγηματικά αποσπάσματα από τις περιηγήσεις George Gordon  Byron τα οποία απήγγειλε με ξεχωριστό τρόπο ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός.
 
Μεταξύ των αφηγηματικών μερών παρεμβάλλονταν κατάλληλα επιλεγμένα τραγούδια και σκοποί από την Ελλάδα του τότε τα οποία ερμήνευσαν η ορχήστρα της Σχολής «Εν Ωδαίς»  μαζί με τον γνωστό Ηπειρώτη καλλιτέχνη Σάββα Σιάτρα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Σχολής Γιώργο Ντόβολο.
 
Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης ο πολυφωνικός όμιλος «το Βουθρωτό» από την Ήπειρο, οι οποίοι ερμήνευσαν μοναδικά πωγωνίσια τραγούδια με αναφορά στο Μάρκο Μπότσαρη καθώς επίσης και το βεστιάριο του Νίκου Πλακίδα από την πόλη του Μεσολογγίου.      
    
Συμμετείχε επίσης η πολυμελής χορωδία παραδοσιακής μουσικής της  Σχολής «Εν Ωδαις» η οποία ερμήνευσε λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια από την προεπαναστατική Ελλάδα καθώς και το γνωστό σολωμικό «άκρα του τάφου σιωπή..»  το οποίο και σιγοψιθύρισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
 
Τέλος,  στη μνήμη του Μπάιρον, η Ιωάννα Χαραλάμπους έπαιξε παραδοσιακό ηπειρωτικό μοιρολόι.
 
Η βραδιά έκλεισε με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη να προσφέρει αναμνηστικά στους συντελεστές της παράστασης, ευχαριστώντας τους εκ μέρους των θεατών για το υψηλής ποιότητας θέαμα που προσέφεραν στους δημότες του Βύρωνα αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους.                               
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι παρακάτω :
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης,
 
Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, Marwan Emile Toubassi,
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, Πάνος Τριγάζης,
 
Οι Αντιδήμαρχοι: Καραγιάννης Μιχαήλ, Κόκκαλης Δημήτριος, Μαυρίκης Ιωάννης, Κλωνάρη Λεμονιά, Σπυρόπουλος Χρήστος.
 
Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ελένη Βασιλοπούλου, Σοφία Δασκαλάκη και Γιώργος Κριατσιώτης.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ