Ο 3ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Βύρωνα στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους στόχους
15 Ιουνίου 2018

Ο 3ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Βύρωνα στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους στόχους

Ο 3ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Βύρωνα συμμετέχοντας στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό "Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο" με το τουρνουά Παιχνιδιού "Παίζουμε μαζί", μεταξύ του 3ου Π.Σ.Δ.Βύρωνα και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε  άλλα 202 σχολεία και 545 εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και να λάβει διάκριση της καλύτερης καλής πρακτικής και της μαθητικής δημιουργίας.
 
Ο 3ος Π.Σ.Δ Βύρωνα  εντάσσεται πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους στόχους (SGDs School Club).
 
Λίγα λόγια για το τουρνουά :
 
Τα παιδιά και από τα δύο σχολεία, έπαιξαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι «memor-i» «Η Κιβωτός του Νώε». Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι μνήμης, στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν ανάμεσα σε ένα σωρό αναποδογυρισμένες κάρτες να βρουν ζευγάρια όμοιων καρτών. Μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι εξ’ αρχής σχεδιασμένο κα για τις ανάγκες των τυφλών παιδιών. Έτσι οι κάρτες είναι και ακουστικές εκτός από οπτικές, όπου οι παίχτες αναζητούν όμοιους ήχους. Το κάθε σχολείο έκανε μια κίνηση και μετά σειρά είχε το άλλο σχολείο. Το τουρνουά έληξε με νικητή την ομάδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών ΚΕΑΤ Καλλιθέας.
 
Στόχος της δράσης ήταν  η απώλεια ή η μειωμένη όραση να μην αποτελεί εμπόδιο για παιχνίδι έτσι ώστε όλα τα παιδιά να παίζουν χωρίς αποκλεισμούς και με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες δημιουργώντας «γέφυρες» παιχνιδιού και φιλίας μεταξύ των παιδιών μας και των παιδιών με τυφλότητα. Δεν υπήρχαν παιδιά με τυφλότητα και μη, υπήρχαν μόνο απλά παιδιά που παίζουν. Με γέφυρα το εκπαιδευτικό παιχνίδι και χωρίς να είναι εμπόδιο η απώλεια ή η μειωμένη όραση, ήρθαν σε επαφή με τον υπολογιστή, απόκτησαν χρήσιμη γνώση και έκαναν νέους φίλους.
 
Το τουρνουά αυτό στάθηκε αφορμή να δημιουργηθούν νέα παιχνίδια για παιδιά με τυφλότητα και ήδη ετοιμάζεται ένα νέο τουρνουά. Χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία της sci fy για προσβάσιμα εκπαιδευτικά παιχνίδια Memor-i Studio
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ