Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+
1 Οκτωβρίου 2018

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2018-19 και 2019-20 θα  συμμετέχει στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+ με τίτλο “Living in a challenging World”.

Πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία των χωρών  Ελλάδας, Ισλανδίας, Ολλανδίας, Βουλγαρίας και Σουηδίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές, με την καθοδήγηση των καθηγητών της παιδαγωγικής ομάδας να μελετήσουν τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   των Ηνωμένων Εθνών, να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συνομηλίκους τους των άλλων χωρών, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε κάποιους μαθητές των χωρών αυτών στο σχολείο μας αλλά και κάποιοι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις πόλεις των συνεργαζόμενων σχολείων.

Σε όλες τις χώρες θα υπάρξουν δράσεις μέσα από τις οποίες οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν για διάφορα κοινωνικά θέματα, θα γνωρίσουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του πολίτη. Μέσα από δημιουργικές εργασίες , βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων θα μπορέσουν οι μαθητές να εκφραστούν και να παράξουν ένα τελικό προϊόν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους ( κατασκευή αφίσας, συλλογή φωτογραφικού υλικού …) Επιπλέον , θα καλλιεργήσουν την ξένη γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή των μαθητών μας σε τέτοια έργα έχουν γι’ αυτούς πολλαπλά οφέλη και ότι το πρόγραμμα θα το αγκαλιάσουν και θα το υποστηρίξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τίτλοι εργαστηρίων  

  • Putyourselfinmyshoes”, Παπαϊωάννου Βασιλική, Τζούβελη Βασιλική, Μπάρμπογλου Δέσποινα
  • “Born to be equal (?) : Δράσεις και δρώμενα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”, Ξανθάκου Σοφία, Καστόρα Αγλαΐα, Σουφλή Αικατερίνη
  • “We Care !” : Οι καλλιτέχνες που με τα λόγια και τα έργα τους προέβαλαν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Παραγωγή εικαστικών έργων και  Poster από μαθητές ,  Ζερβός Δημήτριος-Κλεομένης    
  •  Respect difference”, Βαλμά Ελευθερία, Ιωάννα Μπορμπότσιαλου,  Ματίνα Βεργυρή                                                                                                                              
   Πλαισίωση του Προγράμματος
  • Κατασκευή και συντήρηση της ιστοσελίδας του προγράμματος Μαστρογιαννοπούλου Διονυσί
  • Επιμέλεια - Υποστήριξη της Αγγλικής Γλώσσας      Βεργυρή Ματίνα
  • Εικαστική υποστήριξη δράσεων, Μedia τεκμηρίωση , Erasmus Corner,  Διαγωνισμός Logo           Ζερβός Δημήτριος- Κλεομένης
·         Διαχείριση της εκπ/κης πλατφόρμας eΤwinning  Μπολτσή Βασιλική
 
Υπεύθυνη Υλοποίησης του προγράμματος  Erasmus+    Μπολτσή Βασιλική
 
Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος εύχεται Καλή σχολική χρονιά! Χαρούμενη και Δημιουργική!
 

 

Πρόταση επί του Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Βύρωνα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, προτείνει πλαίσιο συνεργασίας και καλεί όλες τις παρατάξεις της πόλης σε διαβούλευση για το μέλλον της πόλης και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ