Έκκληση προς τους πολίτες για συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο του Βύρωνα
11 Δεκεμβρίου 2018

Έκκληση προς τους πολίτες για συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο του Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα δημιουργήθηκε από Μικρασιάτες Πρόσφυγες και εσωτερικούς μετανάστες, οι οποίοι ανέπτυξαν μια πλούσια ιστορία που συνδέεται με τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα.
 
Παράλληλα με τις μεγάλες ιστορικές εξελίξεις, στον χώρο του Δήμου μας έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, κουβαλώντας τον ξεχωριστό πολιτισμό κάθε ομάδας και τα δικά τους, προσωπικά και οικογενειακά, πάθη και επιτεύγματα.
 
Ο Βύρωνας της εργασίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και της αλληλεγγύης μπορεί να εικονογραφηθεί μέσα από αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες, ηχητικά και οπτικοακουστικά τεκμήρια που βρίσκονται στα σπίτια και στα γραφεία μας.
 
Ο Δήμος Βύρωνα αναλαμβάνει να καταγράψει και να συγκεντρώσει ή να αποτυπώσει ψηφιακά αυτόν τον πλούτο με στόχο να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Μουσείου της πόλης μας και για την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, για να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε την ιστορία της πόλης μας και των ανθρώπων που την δημιούργησαν.
 
Για τον σκοπό αυτό σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προσφέρετε υλικό και μαρτυρίες που θα εκτεθούν στο μουσείο ως πρωτότυπα αντικείμενα ή ψηφιοποιημένα έγγραφα και φωτογραφίες.
 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους για τη συλλογή του υλικού του Μουσείου Μιχάλη Βάρλα και Γεωργία Κοντονίκα στους τηλ. αριθμούς: 210-7609340-350 & 6945055540 ή να μας επισκεφθείτε στο γραφείο μας, Ευαγγελικής Σχολής 26 & Β. Ηπείρου, 6ος όροφος (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ).
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ