Πρώτος ο Δήμος Βύρωνα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του
25 Ιανουαρίου 2019

Πρώτος ο Δήμος Βύρωνα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του

Πρώτος ο Δήμος Βύρωνας στην κατάταξη των μεγάλων αστικών δήμων και έκτος πανελλαδικά, έχοντας  τη μικρότερη δυνατή απόκλιση με 20% στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του για το 2017. Εκτιμήθηκε η αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού  μέσω της σύγκρισης προϋπολογισμού και απολογισμού, δηλαδή τις αποκλίσεις μεταξύ των δαπανών που προϋπολογίστηκαν και των αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν. Όσον αφορά την  απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις, ο Βύρωνας είναι στην 8η θέση.

Αυτό καταδεικνύεται στη δημοσίευση του Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, που για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ). Στη μελέτη αυτή  αξιολογήθηκαν οι δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους στην Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, αλλά και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες. Η βασική πηγή των οικονομικών δεδομένων των δήμων, ήταν από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και από στοιχεία που ελήφθησαν από τις ιστοσελίδες των δήμων σε πραγματικό χρόνο και αφορούν την εκτέλεση των προϋπολογισμών.

 

Στόχος του Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, είναι ο εντοπισμός των καλύτερων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους  πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου. Ο Δείκτης αποτελεί χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης των δημοτικών αρχών για τους πολίτες, με απαρχή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019.

 

Με απλά λόγια, σύμφωνα με τη μελέτη, η Δημοτική Αρχή τήρησε σε μεγάλο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την κατάρτιση του προϋπολογισμού έναντι των δημοτών για την υλοποίηση των έργων.

 

Πηγή: Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ)

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ