Έλεγχο αντισωμάτων διενεργεί ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων
5 Φεβρουαρίου 2019

Έλεγχο αντισωμάτων διενεργεί ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων

Είναι γνωστό ό,τι οι δύο ακραίες ηλικιακές ομάδες, τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι έχουν ευαίσθητο Ανοσιακό Σύστημα . Η πρώτη ομάδα λόγω ανωριμότητας και έλλειψης εμπειρίας και η δεύτερη λόγω γήρανσης του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ανεπαρκή αντισωματική απάντηση. Η δεύτερη όμως ομάδα ατόμων δεν έχει επαρκώς ερευνηθεί για το πως αντιδρά και απαντά στις επιθέσεις των παντός είδους λοιμογόνων παραγόντων.

Λαμβάνοντας αυτά υπ’ όψιν και στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Βύρωνα συνεχίζοντας τις δράσεις του, θα ελέγξει στους ηλικιωμένους – συνταξιούχους των ΚΑΠΗ  την ανοσιακή τους επάρκεια.
 
Συγκεκριμένα θα ληφθεί ένα ατομικό ιστορικό των συμμετεχόντων σ’ αυτή τη δράση και θα ακολουθήσει αιμοληψία για τον έλεγχο των ανοσοσφαιρινών IgG,  IgA και IgM καθώς και των επιπέδων των αντισωμάτων έναντι του Πνευμονιοκόκκου και του Αιμοφίλου της Ινφλουέντσας. Μετά την συλλογή των αποτελεσμάτων και αφού εκτιμηθούν από ειδικό ιατρό, θα προταθούν είτε περαιτέρω έλεγχος, όπου κρίνεται αναγκαίος,  είτε επανεμβολιασμός  η άλλου είδους ιατρική παρέμβαση.
 
Η Δράση θα ξεκινήσει από τη Δομή των ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης σε συνεργασία του Τομέα Υγείας του Δήμου Βύρωνα και του Τμήματος Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων ¨η Αγία Σοφία¨.
 
Πληροφορίες στις Επισκέπτριες Υγείας των Κ.Α.Π.Η. και στο τμήμα Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα στα τηλέφωνα: 210-7624403, 210-7652588, 210- 7641702
 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ