«Φιλικές Κοινότητες προς τους δημότες με διαταραχές μνήμης»
12 Φεβρουαρίου 2019

«Φιλικές Κοινότητες προς τους δημότες με διαταραχές μνήμης»

 Σε συνέχεια του προγράμματος «Φιλικές Κοινότητες προς τους δημότες με διαταραχές μνήμης», πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Παρασκευή στις 8/2/2019, η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της δράσης που οργανώνει η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του ΕΚΠΑ, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής.

 
Η εισήγηση που έγινε από τον Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Αντώνη Πολίτη αφορούσε τους θεματικούς άξονες : άνοια – παράγοντες και συμπτώματα – διαταραχές συμπεριφοράς – ψυχολογία. Ο καθηγητής τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την πορεία της ασθένειας να δίνουμε στον ασθενή με διαταραχές μνήμης ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας, με ενεργό ρόλο μέσα στην οικογένεια.
 
Μέσα από συζήτηση με τους παιδαγωγούς διαπιστώθηκε πόσο σημαντική είναι η σχέση των ηλικιωμένων με τα εγγόνια τους. Η Κοινωνική αλληλεπίδραση είναι ένα βασικό συστατικό για έναν υγιεινό τρόπο ζωής στους ηλικιωμένους.
 

Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της υγείας και της ευημερίας των ηλικιωμένων. Μέσα από τον ενεργό ρόλο τους σε σχέση με τα εγγόνια τους, οι ηλικιωμένοι γίνονται πιο υγιείς και δραστήριοι

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ