Μια όμορφη μέρα στο ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης
19 Φεβρουαρίου 2019

Μια όμορφη μέρα στο ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 8.30 το πρωί, μια βροχερή και κρύα μέρα. Έξω στους δρόμους η κίνηση ήταν ελάχιστη. Τίποτε δε προδίκαζε την εικόνα που συναντήσαμε στο ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης. Μπαίνοντας μέσα στην αίθουσα η ατμόσφαιρα ζεσταίνεται από τις χαρούμενες φωνές των θαμώνων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ελέγχου της αμυντικής τους λειτουργίας είναι όλοι εδώ, με ελάχιστες απουσίες. Περιμένουν υπομονετικά για να δώσουν λίγο αίμα. Όλα είναι άψογα οργανωμένα από τις εξαίρετες επισκέπτριες υγείας.  
 
Ετοιμάζονται δύο συνεργεία αιμοληψιών, ένα για κάθε ΚΑΠΗ (Μεταμόρφωσης και Αγ. Τριάδας) από το εθελοντικό προσωπικό (παρασκευάστριες και ιατρό) του Νοσοκομείου Παίδων  «Η Αγία Σοφία». Η όλη διαδικασία είναι υποδειγματική και κρατά περίπου μία ώρα, σε κλίμα χαράς και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Εξυπηρετήθηκαν περίπου 50 άτομα.
 
Είναι η πρώτη φόρα που σε άτομα ηλικίας > 60 χρόνων ελέγχεται η ανοσιακή τους επάρκεια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται με ανυπομονησία. Τα ευρήματα  θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν τη βάση για επέκταση του προγράμματος σε μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού ηλικιωμένων ατόμων.
 
Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία. Οι ηλικιωμένοι ένιωσαν ότι κάποιοι τους νοιάζονται και τους προσέχουν, προσφέροντας ποιότητα στη ζωή τους. Παράλληλα εμείς από τη μεριά μας, νιώσαμε την ικανοποίηση να προσφέρεις χαρά στα άτομα της τρίτης ηλικίας και να οπλίζεσαι με τη δύναμη για περισσότερες δημιουργικές κοινωνικές δράσεις.
 
Συμμετείχαν:
 
οι επισκέπτριες υγείας των ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης & Αγ. Τριάδας,
η Εθελοντική ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία»
& o Μανώλης Λιάτσης Παιδίατρος-Ανοσολόγος
 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ