Κοπή πίτας Συλλόγου Ποντίων Βύρωνα Καρέα
22 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή πίτας Συλλόγου Ποντίων Βύρωνα Καρέα

Ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα-Βύρωνα πραγματοποίησε στις 26 Ιανουαρίου 2019 την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον ιστορικό χώρο του πρώην αστικού κέντρου Καρέα (Κ.Ε.Φ.Ο.) σε εορταστικό και ζεστό κλίμα παρουσία πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, που τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια, το χορευτικό τμήμα Παραστάσεων της εκκλησίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρέα υπό την διεύθυνση της Χοροδιδασκάλου κ. Αντωνίας Βελισσάρη παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και την Μακεδονία. Ακολούθησε ένα μικρό θεατρικό με την παρουσίαση των δώδεκα μηνών του χρόνου στην ποντιακή διάλεκτο από τους μικρούς μας χορευτές.

Έπειτα, η σκυτάλη δόθηκε στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας , μικροί και μεγάλοι μαζί, παρουσίασαν τους κυριότερους ποντιακούς χορούς, ξεκινώντας με το ομάλ και κλείνοντας με τον Χορό των Χορών, Πυρρίχιο (Σέρρα), υπό τους ήχους της λύρας ( Γιάννης Ταϊλαχίδης) και του νταουλιού (Κώστας Τσερακίδης) και υπό την καθοδήγηση της Χοροδιδασκάλου μας κ. Σοφίας Σαβββουλίδου. Ο καλεσμένος μας ηθοποιός και τραγουδιστής Στέφανος Καλλιανίδης παρουσίασε ζωντανά το τραγούδι του «Έφυες» σε στίχους και μουσική του ιδίου. Ο Βλαδίμηρος Καφάροβ μοιράστηκε μαζι μας τη Συλλογή τραγουδιών «Ισπανικά Μοτίβα». Η ορχήστρα του Συλλόγου ενθουσίασε το κοινό σε μια από τις παρθενικές της εμφανίσεις, ερμηνεύοντας παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

Έπαιξαν μπαγλαμά ο Στάθης Θεοδωρίδης, κιθάρα ο Στάθης Ιντζιάδης, βιολί ο Βασίλης Μοροσίδης, ακορντεόν η Στέλλα Θεοδωρίδη.

Τραγούδησαν οι: Αλεξάνδρα Μοροσίδου και Άννα Καφάροβα. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Κιτσέλη, Οργανωτικό Γραμματέα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου Επιστημών Ελλάδος για την χορηγία και την συνεχή στήριξη της στο Σύλλογο.

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Π. Ειρηναίος .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων. Ακόμη παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Εθνικής Αντίστασης κ.Τσαμούρη. Απο τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρέα η κ.Παπαμιλτιάδου Ελένη. Απο το Σώμα Ελληνικού Ελληνισμού ο Πρόεδρος, Κωνσταντινίδης Περικλής. Επίσης, μας τίμησε ο Ηθοποιός και Συγγραφέας Κολοβός Βασίλης. Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Συμέλα Αντωνιάδου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Καρέα- Βύρωνα εύχεται ολόψυχα υγεία, χαρά και ευλογία σε όλους. Επιθυμία μας είναι το 2019 να σηματοδοτήσει νέα ξεκινήματα και ακόμα περισσότερες δράσεις σε πολιτιστικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ