Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ»
6 Μαρτίου 2019

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ»

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το "18 Άνω" και το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού του έργου, σας προσκαλούν στη συγκλονιστική θεατρική παράσταση "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ" που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2019 στις 18:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας), στο Βύρωνα.

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες οροθετικών γυναικών που κατηγορήθηκαν και διαπομπεύτηκαν το 2012 στην Ελλάδα. Οι μαρτυρίες τους ζωντανεύουν στη σκηνή -άλλοτε σοβαρά, άλλοτε ειρωνικά κι άλλοτε με θυμό κι οργή- όλη την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της κακομεταχείρισης και της διαφθοράς που έζησαν.

 

Υπόθεση έργου: Τον Απρίλιο του 2012, είχε υπογραφεί η υγειονομική διάταξη 39 Α, βασισμένη σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να προχωρήσει σε εξαναγκαστικό υγειονομικό έλεγχο οποιουδήποτε ατόμου. Ήδη από τότε, έγκριτοι νομικοί διατράνωναν την έωλη και διάτρητη διαδικασία. Ωστόσο, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία πλέον μετατοπιζόταν από το πεδίο της πρόνοιας και της περίθαλψης στο πεδίο της καταστολής και της πειθάρχησης, χτίστηκε το υπόβαθρο, για τη διοχέτευση του ηθικού πανικού. Οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι άνθρωποι που είχαν απωλέσει την ικανότητα να προστατέψουν τους εαυτούς τους, αυτοί που είχαν αποβληθεί από τον κοινωνικό ιστό, βρέθηκαν στο στόχαστρο των διώξεων.

 

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Έφη Σισμανίδου, Αναστασία Τσούτση Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Ανδρομέδα

Θα ακολουθήσει συζήτηση για να τιμήσουμε τη ΓΥΝΑΙΚΑ παλεύοντας για την καθολική κοινωνική χειραφέτηση.

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Ενάντια στη βία, την ταπείνωση, την καταπίεση, τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, Ενάντια στις γυναικοκτονίες "Ούτε μια γυναίκα λιγότερη"

Ενάντια σε κάθε μορφής βαρβαρότητα Για την καθολική κοινωνική χειραφέτηση.

 

draseis18ano@gmail.com

https://draseisgia18ano.wordpress.com

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ