Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα υποδέχεται μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Living in a Challenging World”
12 Μαρτίου 2019

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα υποδέχεται μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Living in a Challenging World”

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα πρόκειται να υποδεχτεί μαθητές και καθηγητές συνεργαζόμενων σχολείων του εξωτερικού από τις 17 έως και 23 Μαρτίου. Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο του διετούς χρηματοδοτούμενου  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +, Δράση ΚΑ229/ Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ σχολείων, με τίτλο “Living in a challenging world” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. 

Συγκεκριμένα τα εταιρικά συνεργαζόμενα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
1. Ελλάδα, Βύρωνας, 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα
2. Ισλανδία, Isafgjiordur, Grunnskolinn a Isafirdi  
3. Ολλανδία,  Delft , sc Delfland
4. Βουλγαρία, Pleven,  State School of Finance and Management  INTELEKT   
5. Σουηδία, Udevalla, Norgårdenskolan 
 
Οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών μας. 
 
Σύμφωνα με τη θεματική του προγράμματος, οι μαθητές μελέτησαν τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζωγράφισαν, έφτιαξαν αφίσες, κατασκευές, πραγματοποίησαν διδακτικές επισκέψεις και ενημερώσεις, διεξήγαγαν έρευνα, πήραν συνεντεύξεις κ.ά. 
 
Θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις στα εργαστήρια και στις διδακτικές επισκέψεις ανάμεσα σε  μεικτές ομάδες Ελλήνων και ξένων μαθητών κατά τις ημέρες εργασίας υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις εγκεκριμένες δραστηριότητες της 1ης κινητικότητας μαθητών.
 
Τα οφέλη για τους μαθητές είναι πολλά, αφού μέσω των προγραμμάτων αυτών  διευρύνουν τους ορίζοντές τους, γνωρίζουν άλλες χώρες και τους πολιτισμούς τους, άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, εξασκούν τα Αγγλικά τους, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι οικογένειές τους. Το μεγαλύτερο όφελος όμως είναι ο σεβασμός και η ανεκτικότητα που καλλιεργούνται για διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, χρώματα και διαφορετικότητες. Έτσι προωθείται πιο αποτελεσματικά η ενδυνάμωση του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες των μαθητών μας που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους μαθητές του εξωτερικού αποδεικνύοντας ότι η ουσιαστική επικοινωνία αλλά και η γόνιμη αλληλεπίδραση δεν έχουν σύνορα και μπορούν να πραγματοποιηθούν με μοναδικά εργαλεία το κέφι και τη φιλική διάθεση. Ευχαριστούμε, επίσης, τη Δημοτική Αρχή για τη βοήθειά της σε όλα τα επίπεδα.
 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ