Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
13 Σεπτεμβρίου 2019

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ημερίδα με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο” πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Βύρωνα.
 
Κατά την έναρξη της ημερίδας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό  Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη “Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο  Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Σπυρόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα του σχεδιασμού της συγκεκριμένης ημερίδας διότι, όπως ανέφερε: “η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και η  προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, απασχολεί έντονα γονείς και εκπαιδευτικούς στις μέρες μας”.
 
Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τη Δ/ντρια της Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κα Ειρήνη Πετρουτσοπούλου, η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και τα προγράμματα της Διεύθυνσης.
 
Τις εργασίες τις Ημερίδας άνοιξε η Ψυχολόγος της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του τμήματος “Προαγωγής Υγείας”, κα Μαριλίνα Μπαδικιάν με θέμα: “Παθολογική Χρήση Διαδικτύου & Οικογένεια, Ένα Βήμα Πριν…”, επισημαίνονταςτην καθοριστική συμβολή των γονέων, σε επίπεδο πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών σε παιδιά και εφήβους.
 
Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την κα Μαρία Δάρα, Ψυχολόγο της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή της, μίλησε για τις  “Συμπεριφορές Εξάρτησης από τα Διαδικτυακά παιχνίδια και άλλους  Κίνδυνους  που προκύπτουν από τη Χρήση Διαδικτύου”.
 
Ο κύκλος των εισηγήσεων έκλεισε με το στέλεχος της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.  Μύθημη Κωνσταντίνο, ο οποίος με πολύ άμεσο και περιεκτικό τρόπο ανέλυσε  το φαινόμενο του σεξουαλικού εκβιασμού και εξαναγκασμού των παιδιών, μέσω του διαδικτύου, μεταφέροντας παράλληλα και την εμπειρία του από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν βίντεο με την ενημερωτική εκστρατεία "SAY NO" της EUROPOL.
Την ημερίδα συντόνισε η Κοινωνική Ανθρωπολόγος της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Τμήματος Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων & ΑΜΕΑ  κα Κατερίνα Ζαχαριάδου.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς κα Λεμονιά Κλωνάρη, η Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα κα Ελένη Δαμαλά, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ