Πρόγραμμα για ομαλή μετάβαση μαθητών ΣΤΆ Δημοτικού στο Γυμνάσιο
5 Απριλίου 2019

Πρόγραμμα για ομαλή μετάβαση μαθητών ΣΤΆ Δημοτικού στο Γυμνάσιο

Με στόχο την ενημέρωση και την κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 υλοποιήθηκε στο Δήμο μας, για πρώτη φορά  το πρόγραμμα για τη μετάβαση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο γυμνάσιο, στο πλαίσιο των δράσεων  για την  πρόληψη και την αγωγή υγείας σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
 
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε  με τη μορφή βιωματικών τρίωρων εργαστηρίων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές, μέσα από την ενεργητική ακρόαση, τη συζήτηση, τις δράσεις αυτογνωσίας, τη ζωγραφική, τα παιχνίδια ρόλων, αποχαιρέτησαν την εξάχρονη διαδρομή τους στο δημοτικό και επεξεργάστηκαν τις προσδοκίες τους για το γυμνάσιο.
 
Με γνώμονα την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος την περσινή χρονιά, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, και του Τμήματος Παιδείας Δήμου Βύρωνα.
 
Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι, με την αξιοποίηση της δυναμικής της ομάδας, οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν συναισθήματα, τυχόν αγωνίες και προβληματισμούς μέσα σ’ ένα υποστηρικτικό και ασφαλές πλαίσιο λαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση από τις συντονίστριες- ειδικούς ψυχικής υγείας.
 
Τα βιωματικά εργαστήρια  θα συντονίσουν  οι ψυχολόγοι του Τμήματος Προαγωγής Υγείας  Μαριλίνα Μπαδικιάν και Λάουρα Κολάγκη, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου Βύρωνα.
 
Το πρόγραμμα  έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, αρχίζει την Παρασκευή 5 Απριλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο,  θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου 2019 και θα πραγματοποιηθεί σε 21 τμήματα ΣΤ΄ τάξης σε 10 δημοτικά σχολεία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διεξαγωγή του την περσινή χρονιά, υπήρξε άψογη συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου μας, οι οποίοι καλοδέχτηκαν και αγκάλιασαν τη δράση.
 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ