Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δράση «Δωρεάν Διανομή Γευμάτων Προς όλους» την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019
8 Απριλίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δράση «Δωρεάν Διανομή Γευμάτων Προς όλους» την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση κοινωνικής προσφοράς «Δωρεάν Διανομή Γευμάτων Προς όλους» της Δομής «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρες 12:00 έως 14:00  στο πάρκο «Καραολή και Δημητρίου» (πλησίον Παλαιών Πατρών Γερμανού) κατά την οποία μαγείρεψαν, γευμάτισαν και μοίρασαν μερίδες φαγητού σε κατοίκους της περιοχής.
 
Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, οι οποίοι παρευρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μαγειρεύοντας και γευματίζοντας όλοι μαζί. Οι συμμετέχοντες κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες με το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου και να ενημερωθούν με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη συνέχιση του έργου που επιτελείται και αφορά όλους μας.
 
Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των γευμάτων προέρχονταν από την ευγενική χορηγία του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα. Οι εκπαιδευτικοί και η εθελοντική ομάδα των μαθητών του σχολείου στήριξαν την προσπάθειά και συνέβαλλαν ενεργά στη διαδικασία για την προετοιμασία, την παρασκευή και τη διανομή των γευμάτων. Οι παρευρισκόμενοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με το Προσωπικό των Δομών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προσφοράς. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ως υπεύθυνους της εθελοντικής ομάδας μαθητών του 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα, καθώς και στην εθελοντική ομάδα των μαθητών που στηρίζουν αυτή την κοινωνική δράση.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μιχάλης Καραγιάννης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών υπηρεσιών & Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δημήτριος Κόκκαλης. Επίσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου,  όπως από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το Σύλλογο Κρητών Βύρωνα, Παγκρατίου και Καισαριανής καθώς και από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Βύρωνα.
 
Η Δομή «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα δήλωσε : «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, η προσφορά αποτελεί σημαντική βοήθεια για την εξέλιξη του έργου μας και για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά και ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγούς στο έργο μας και στο μέλλον».
 
Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε την Εταιρεία Παραγωγής Γαλακτομικών προϊόντων ο «ΚΙΤΣΟΣ», την Εταιρεία παραγωγής Ελαιόλαδου & Ελιάς «MOTHEREARTH», το οπωροπωλείο ΦρουταγοράΠαγκρατίου «ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ» (Φιλολάου 79) καθώς και την κάβα ποτών «ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΕΠΕ» (Βοσπόρου 11, Βύρωνα)  για την ευγενική τους χορηγία.
 
Σας υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη δράση «Δωρεάν Γεύματα προς όλους» πραγματοποιείτε κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα.
 
Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 π.μ. – 17.00 μ.μ. επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα). Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054 (καθημερινά 09:00 με 15:00).

Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ