Ρεσιτάλ με συνθέσεις της πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων
12 Ιουνίου 2019

Ρεσιτάλ με συνθέσεις της πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βύρωνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο & η Δομή Παροχής Συσσιτίου θα οργανώσουν Μουσικό - καλλιτεχνική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων.

 

Στις 14 Ιουλίου ώρα 9:00 στο Θέατρο Βράχων "¶ννα Συνοδινού" θα παρουσιαστεί ένα ρεσιτάλ με συνθέσεις τις πιανίστριας και συνθέτριας Έλενας Παυλέα.

 

Kεντρικό θέμα αυτής της εκδήλωσης είναι η μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων ποιητών καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο.

 

“Ποείν...Τοπίων...Ήχους” ο τίτλος της συναυλίας, που πραγματεύεται την πρωτότυπη μελοποίηση ποιημάτων, δυο πολύ αγαπητών Ελλήνων ποιητών, του Κωσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου.


Η ποί­η­ση του Κα­βά­φη εί­ναι μείγ­μα κα­θα­ρεύ­ου­σας και δη­μο­τι­κής. Μια ιδιαίτερη γλώσσα που αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε συνθέτη προσπαθήσει να δώσει μουσική υπόσταση στο έργο του. Επηρεασμένη από τις ζωντανές και περιγραφικές στιγμές της ποίησης του, καθώς και από το βαθύτερο νοηματικό περιεχόμενο, η συνθέτρια προσπαθεί να αποδώσει τον έντονο συναισθηματισμό καθώς και την ευαισθησία που κρύβεται στις λέξεις ενός εκ των λυρικότερων Ελλήνων ποιητών.

 

 

 

Στην αντίπερα όχθη με ένα πολύ διαφορετικό ποιητικό ύφος, βρίσκεται ο Γιάννης Ρίτσος. Επαναστατικός εκ φύσεως, προσδίδει διαμέσου της ποίησης του, μοναδική οπτική και φιλοσοφικό στοχασμό ακόμα και στην πιο απλή καθημερινή στιγμή. Συνειδητή επιλογή της συνθέτριας η μελοποίηση ποιημάτων του μεγάλου Ρίτσου, καθώς ο Γιάννης Ρίτσος είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, που με βαθιά ειλικρίνεια και απλότητα αποδίδει με συγκλονιστικό τρόπο συναισθήματα και βιώματα μια πολυτάραχης εποχής.

 

Μέρος της συναυλίας αποτελεί η μουσική για εικόνα από ταινίες τις οποίες έχει επενδύσει μουσικά η συνθέτρια, καθώς και μελοποιημένη ποίηση της ποιήτριας Βιολέττας Μαράντου Παυλέα, του ποιητή Δημοσθένη Δαββέτα και του στιχουργού Σίμου Οικονομίδη.

 

Την Μουσική Διεύθυνση μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου ‘’Ιωάννα Συγκελάκη’’, έχει αναλάβει ο μαέστρος, Παναγιώτης Βλάχος.

 

Ερμηνεύουν η Αλκμήνη Χατζηνάσιου και η Μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου.

Επίσης συμμετέχουν οι μουσικοί:

Ακορντεόν: Κωσταντίνος Μιχαλάκης

Φλάουτο: Ελλάς Χαλκιά

Τσέλλο: Σίσσυ Μπαρακάρη

Κιθάρα: Πάνος Λιάπης

 

Στην παράσταση θα συμμετέχει σε μουσικό αναλόγιο, ο ποιητής Δημοσθένης Δαββέτας, διαβάζοντας αποσπάσματα από την νέα του ποιητική συλλογή – ‘’Στον δρόμο του Ορφέα’’ - .

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου γι' αυτό αντί τιμής εισιτηρίου θα προσφέρονται κατά την είσοδο μόνο τρόφιμα.

 

Ελάτε να μοιραστούμε τη χαρά της μουσικής και της τέχνης μέσω της κοινωνικής προσφοράς.

 

Παρακαλούμε για την προσφορά σας σε τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, ελαιόλαδο) για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών. Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες DAIKIN και DEWPOINT για την ευγενική τους χορηγία καθώς συνέβαλλαν στη στήριξη αυτής της προσπάθειας.

 

Την εκδήλωση επίσης στηρίζει η οργάνωση ¶νθρωποι Αγάπης με πρόεδρο την Γεωργία Χατζήβεη, η οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της.

 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου

Διεύθυνση: Ιθώμης 6, (αγορά Βύρωνα)

Τηλέφωνο: 2107653054

Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr, koin.pant@dimosbyrona.gr

Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

 

Όσοι επιθυμούν, ως ένδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Βύρωνα.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα