Θυμός: Προϊόν καθημερινότητας και η διαχείρισή του
12 Ιουνίου 2019

Θυμός: Προϊόν καθημερινότητας και η διαχείρισή του

 

Ομιλία με θέμα «Παιδιά Θυμωμένα, Ενήλικες σε Απόγνωση. Θυμός: Προϊόν καθημερινότητας και η διαχείρισή του», πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 18:00 στο χώρο εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.  

 

Ο τρόπος διεξαγωγής της Ομιλίας είχε δια δραστικό χαρακτήρα και έγινε  από τη Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βύρωνα, κα Ευαγγελία Λουκίδου και τη Κοινωνική Λειτουργό του 7ου και 6ου  Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα  κ. Σοφία Ψαρουδάκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας και  της κοινωνικής δικτύωσής της με την κοινότητα.

 

Στόχος της ομιλίας αποτέλεσε η αναφορά στους παράγοντες που δημιουργούν θυμό στα παιδιά και η διατύπωση προτάσεων για την αποτροπή ή την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

 

Η εφόρμηση της Ομιλίας πραγματοποιήθηκε με ολιγόλεπτα δρώμενα, με την επιμέλεια της Κοινωνικής Λειτουργού,  έπειτα από πρόταση του Διευθυντή του 7ου Δ.Σ. Βύρωνα, κ. Χρήστο Γκόνη. Πρόκειται για παιχνίδια ρόλων, με θεματολογία που έχει αντληθεί από τα ίδια τα παιδιά, μέσω ατομικών συζητήσεων, αναδεικνύοντας, ενδεικτικά, κάποιους παράγοντες που τους δημιουργούν το συναίσθημα του θυμού.

 

Συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ και της Ε΄ τάξης. Οι τάξεις αυτές επιλέχθηκαν με βάση  τις αναπτυξιακές και γνωστικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας. 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ