Πρόταση Συνδέσμου Μπάιρον για Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού
5 Ιουλίου 2019

Πρόταση Συνδέσμου Μπάιρον για Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού

του Πάνου Τριγάζη

Πιστός στον χαρακτήρα του ως κίνημα ενεργών πολιτών, ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, έκανε παρέμβαση και στις εκλογές, καταθέτοντας προτάσεις προς τους υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος συμπεριλαμβάνει δύο σημαντικές επετείους για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 (2021) και τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής (2022). Από σήμερα χρειάζεται να προγραμματίσουμε ως χώρα και κοινωνία τις κατάλληλες δράσεις για να μετατρέψουμε τις επετείους αυτές σε ευκαιρία για  την χώρα και τα εθνικά της θέματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό προτείνει:

1.     Πρόγραμμα τουριστικό-πολιτιστικό με τίτλο «Φιλική Εταιρεία» (παραδουνάβιες χώρες, Ρωσία, Ουκρανία, Κωνσταντινούπολη).

2.       Πρόγραμμα με τίτλο «Διαδρομές Φιλελλήνων, από τον Σατωβριάνδο και τον Λόρδο Βύρωνα στον Γουστάβο Φλουράνς».

3.        Πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ελληνική Διασπορά με τίτλο «Από την Ελλάδα στον Κόσμο – Από τις άκρες της Γης στην Ελλάδα».

4.        Ορισμός του 2022 ως «Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού», με κύριες παραμέτρους την πολιτιστική και τουριστική διάσταση, εννοείται και την πολιτική, κυρίως από την άποψη του αποφυγής νέων εθνικού διχασμού.

5.        Πρόγραμμα με τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού, Τουρισμού και Ειρήνης στο Αιγαίο».

6.       Πρόγραμμα πολιτιστικό – τουριστικό με τίτλο «Μικρασιατικός Πολιτισμός: Παλιές και νέες εστίες».

Προφανώς, οι τίτλοι δεν αρκούν και πρέπει να εξειδικευθούν στο επίπεδο της κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών».

Στις προαναφερθείσες προτάσεις απάντησε αμέσως ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε να επισκεφθεί τον Βύρωνα και να συναντηθεί με το Προεδρείο και  μέλη του Συνδέσμου στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου, όπου και η προτομή του Λόρδου Βύρωνα. Τον υπουργό υποδέχτηκα ο ίδιος ως πρόεδρος του Συνδέσμου,  μαζί με τον αντιπρόεδρο Παύλο Ναθαναήλ, πρώην διευθυντή του ελληνικού τμήματος του BBC και τον ταμία Γιώργο Φερεντίνο, λογοτέχνη και ζωγράφο, ενώ παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Βύρωνα Λεμονιά Κλωνάρη και η πρόεδρος της ΕΕ του Συνδέσμου Μάρω Αδαμοπούλου, πρώην δημοτική σύμβουλος.

Το έγγραφο με τις προτάσεις υπάρχει στα δύο υπουργεία, για το ενδεχόμενο κυβερνητικής αλλαγής ώστε να δοθεί συνέχεια μετά τις εκλογές. 

 

Ο Πάνος Τριγάζης είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.                    

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ