Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσίευμα ιστοσελίδας

Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσίευμα ιστοσελίδας

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα που αφορούν στην «τοποθέτηση κυψελών μελισσοσμηνών στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στον Καρέα» από μελισσοκόμο, με τη δήθεν άδεια του Δημάρχου Βύρωνα (σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα), με αυξημένη «την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς», υπεύθυνα σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Ο Δήμος Βύρωνα δεν έχει αρμοδιότητα, ούτε να αδειοδοτήσει την τοποθέτηση κυψελών μελισσοσμηνών, ούτε και να άρει την τυχόν αδειοδότηση που έχει εκδοθεί από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα, καθώς και δεν εμπλέκεται σε καμία φάση διαδικασίας των ανωτέρω.
  • Για αυτό το λόγο, εξάλλου, τα επίσημα έγγραφα που επισυνάπτονται και παρατίθενται στο δημοσίευμα, απλώς κοινοποιούνται στον Δήμο Βύρωνα και δεν απευθύνονται για δέουσες ενέργειες.
  • Ο Δήμος, αξιοποιεί τις πιστώσεις που χορηγούνται από την Πολιτική Προστασία, με την πρόληψη πυροφυλάκων/δασοφυλάκων, οι οποίοι - συνεπικουρούμενοι από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Βύρωνα - περιπολούν και εποπτεύουν τον δασικό χώρο του Υμηττού κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Απαγορεύουν δε την είσοδο στους μελισσοκόμους όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και παράλληλα μεριμνούν ώστε να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως είναι το κάπνισμα των μελισσών.
  • Σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό του δάσους προκειμένου να μειωθεί η καύσιμη ύλη και κατά συνέπεια ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ), υλοποιεί σχετικά προγράμματα, κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στα παρόδια σημεία του δασικού δικτύου. Επεμβάσεις εντός αναδασωτέων εκτάσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν υποβάθμιση του ευαίσθητου οικοσυστήματος το οποίο προσπαθεί να "συνέλθει" μετά από την πυρκαγιά, γι' αυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνονται με τη σοβαρότητα που απαιτεί η επιστήμη. Αυτά που κάποιοι βλέπουν ως "ξερά χόρτα" είναι κρίσιμα συστατικά του οικοσυστήματος.
  • Εν κατακλείδι, αρμόδια  για τη διαχείριση και την προστασία του δάσους είναι η Δασική Υπηρεσία. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν δικαιοδοσία παρέμβασης στο δάσος, χωρίς την προηγούμενη έγκρισή της.

 

 

Τέλος, αναφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ανάλογα ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο, σε δήθεν εξυπηρέτηση συμφερόντων και σε βαριές αμέλειες, θα αντιμετωπίζονται όπως ο νόμος επιφυλάσσει σε όσους διαπράττουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ