ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
7 Αυγούστου 2019

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Στα αγέννητα παιδιά της Χιροσίμα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση 6 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Βύρωνα για τα 74 χρόνια του πρώτου στην Ιστορία πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Τους δεκάδες φίλους της Ειρήνης που συμμετείχαν καθήλωσε η ταινία ντοκυμαντέρ «Η Κραυγή της Χιροσίμα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμερή και αφήγηση της Μάνιας Παπαδημητρίου, που αποτελεί παραγωγή του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ). Προηγήθηκε ανάγνωση ειδικά σταλμένου μηνύματος του Δημάρχου Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι από τον πρόεδρο του ΠΑΔΟΠ Πάνο Τριγάζη.

Στην άγνωστη για τον μέσο πολίτη σχέση της Σεισμολογίας με τις πυρηνικές δοκιμές αναφέρθηκε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με σύντομη παρέμβασή του, ενώ στην σημασία συνέχισης του αντιπυρηνικού αγώνα στάθηκε ο Πρόεδρος της Κίνησης «Φίλοι της Γης» Κώστας Φωτεινάκης.

Κίνδυνος «Φουκουσίμα της Μεσογείου»

Τον κίνδυνο ενός «Μεσογειακού Τσερνομπίλ» ή «Μεσογειακής Φουκουσίμα» από το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακούγιου, περιοχή υψηλής σεισμικότητας, επισήμανε ο Πάνος Τριγάζης.

Παρέστησαν η αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη και Γιάννης Μαυρίκης, που μετέφεραν χαιρετισμό και του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ