Κοινός δρόμος για την Ελευθερία και την Ειρήνη

Κοινός δρόμος για την Ελευθερία και την Ειρήνη

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο Αθηναϊκό κοινό, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και με πολλαπλούς συμβολισμούς πολιτιστικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων στις 08:00 μ.μ.

 

Διοργάνωση από την Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα με την ευγενική χορηγία πολλών φίλων.

 

Ιδιαίτερες παρουσίες που θα γεφυρώσουν τις δύο χώρες, την Ελλάδα και την Παλαιστίνη που τις συνδέουν κοινές αξίες όπως η Ελευθερία, η Ειρήνη και η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Η Amal Murkus και ο Λάκης Χαλκιάς, καλλιτέχνες σεμνοί που διακρίνονται για την μακροχρόνια θητεία τους στο τραγούδι θα συμπράξουν με το Μουσικό Συγκρότημα Οκτάβα και θα τραγουδήσουν μαζί στα Αραβικά.

 

Συμμετέχει το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Μια μουσική παράσταση με πολλαπλούς συμβολισμούς που αξίζει την προσοχή μας.

 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Μαρουάν Τουμπάσσι ο οποίος έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, δηλώνει: « Οι καλλιτέχνες στέλνουν, μέσω της μουσικής και του χορού τους, το μήνυμα, ότι η ταραγμένη κατεχόμενη Παλαιστίνη υπήρξε και θα είναι πάντα ένας ανθηρός τόπος πολιτισμού παρά τις δεκαετίες καταπίεσης, ξεριζωμού εξαιτίας της Ισραηλινής αποικιοκρατικής κατοχής και απαρτχάιντ θα παραμείνουμε ριζωμένοι στα πάτρια εδάφη μας και την πρωτεύουσά μας την Ιερουσαλήμ. Θα διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και θα συνεχίσουμε ν ’αγωνιζόμαστε, να τραγουδάμε και να τείνουμε κλάδο ελαίας προσδοκώντας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και μια διαρκή, δίκαιη και ειρηνική λύση για όλους τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.

Εύχομαι και ελπίζω ότι η συναυλία της 25ης Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων θα μεταδώσει την ανάγκη των Παλαιστινίων να ζήσουν εν Ειρήνη, όπως όλοι οι άλλοι λαοί. Η Παλαιστίνια καλλιτέχνης Amal Murkus μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες Λάκη Χαλκιά και το Μουσικό Συγκρότημα Όκταβα θα υψώσουν και θα ενώσουν τις φωνές τους με το Αθηναϊκό κοινό και θα τραγουδήσουν για την Ελευθερία, την Ειρήνη, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και την Ευημερία για τους Έλληνες, τους Παλαιστίνιους και όλους ανθρώπους της περιοχής ενωμένους στον Κοινό Δρόμο για την Ελευθερία και την Ειρήνη ».

Θα ήθελα κλείνοντας να αναφερθώ σε έναν στίχο του μεγάλου μας εθνικού ποιητή Ταουφίκ Ζαγιάντ:

«Για να θυμούμαι θα χαράξω πάντα

της τραγωδίας όλες τις πράξεις και τις φάσεις

όλης της συμφοράς

πάνω στον κορμό μιας ελιάς

στην αυλή του σπιτιού μου»

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” -Βύρωνα

Ώρα έναρξης 08:00 μ.μ.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟY ΒΥΡΩΝΑ

 

Θερμές ευχαριστίες

σε όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν την διοργάνωση αυτής της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής εκδήλωσης, τους φίλους μουσικούς Λάκη Χαλκιά, το Συγκρότημα Οκτάβα, το χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, την αγαπημένη μας Παλαιστίνια τραγουδίστρια Amal Murkus τους χορηγούς μας, την Aegean Airlines, την εταιρεία Consolidated Constructors Company (CCC), το ραδιοφωνικό σταθμό Lyra FM, το ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, το ραδιοφωνικό σταθμό Πορτοκάλι, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Δήμους, τις επιχειρήσεις, τις μαζικές οργανώσεις αλληλεγγύης, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους Έλληνες καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους, τους συλλόγους, τους Έλληνες και Παλαιστίνιους επιχειρηματίες, και όλους τους φίλους μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ