Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους
24 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους

Η Δημοτική Αρχή απαντώντας σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου και αναφορές πολιτών για καθυστερήσεις στην  απομάκρυνση και αποκομιδή εγκαταλελειμμένων μοτοσικλετών και οχημάτων, ενημερώνει τους συνδημότες μας, τα εξής:

  • 12 μοτοσικλέτες έχουν ήδη αποσυρθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ),
  • ¶λλα 17 δίκυκλα απομακρύνθηκαν από τις γειτονιές και βρίσκονται σε προσωρινό χώρο φύλαξης μέχρι την ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας
  • Μέχρι το τέλος του έτους θα απομακρυνθούν ακόμα 45 μοτοσικλέτες, οι 20 από τις οποίες μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019    
  • Σε 418 μοτοσικλέτες έχει γίνει καταγραφή και επικόλληση ειδοποιήσεων για την ενημέρωση των ιδιοκτητών τους

Απομάκρυνση ΙΧ & Φορτηγών

Σε ό,τι δε, αφορά τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τις 15 Ιανουαρίου 2016 που επανεκκινήθηκε η διαδικασία (σε εφαρμογή του Π.Δ. 116/2004) πληροφορούμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι μέχρι σήμερα έχουμε περισυλλέξει από τις γειτονιές του Βύρωνα, συνολικά:

  • 329 εγκαταλελειμμένα επιβατικά & φορτηγά οχήματα (291 επιβατικά & 38 φορτηγά). Από αυτά, 294 έχουν καταστραφεί και 35 επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους.
  • Το ίδιο διάστημα έγιναν, 1.260 καταγραφές- επικολλήσεις ειδοποιήσεων, ενώ 32 επιβατικά και φορτηγά οχήματα, προβλέπεται να αποσυρθούν μέχρι το τέλος του 2019   

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα προχωρά με σχέδιο και μεθοδικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που οξύνθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν άμεσα από τις γειτονιές τα οχήματα που αποτελούν εστία ρύπανσης για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Παράλληλα δε, με την απομάκρυνσή τους αυξάνονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, που είναι απαραίτητες για τους πολίτες.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα