Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία
16 Οκτωβρίου 2019

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

H Δημοτική Αρχή Βύρωνα καταδικάζει τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κουρδικό λαό και τους συμμάχους του στον αγώνα εναντίον του ISIS, καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό. 

Η  εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, προκαλεί ήδη βαριές ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των αμάχων και μια νέα ανθρωπιστική κρίση με νέα κύματα προσφυγιάς, ενώ καθιστά δυσχερέστερη κάθε προσπάθεια ειρήνευσης στην Συρία, αποσταθεροποιώντας την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας δεν θα είχε γίνει αν οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν είχαν δώσει το πράσινο φως. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο στη δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου που καταδίκαζαν την επιχείρηση (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Βέλγιο).

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να επιδείξουν σθεναρή και ανυποχώρητη στάση εναντίον της παράνομης και επικίνδυνης στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. 

 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα