Ενίσχυση στην Καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό – Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα

Ενίσχυση στην Καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό – Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα

 Ανέλαβαν πρόσφατα υπηρεσία στην καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα 21 μόνιμοι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται το δυναμικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα με μόνιμο προσωπικό, γεγονός που θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια να καταστήσουμε την πόλη μας πιο καθαρή.

Στο πλαίσιο της συνολικής αυτής προσπάθειας συνεχίζεται και η αντικατάσταση των παλαιών σιδερένιων κάδων απορριμμάτων (χωρητικότητας 1.100lt) στις γειτονιές της πόλης, με καινούριους πλαστικούς κάδους ίδιου μεγέθους. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 250 μεγάλοι κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ μέχρι το τέλος του προγράμματος θα έχουν αλλάξει 780 από τους 1.360 μεγάλους κάδους που υπάρχουν στο Βύρωνα.

 

Παράλληλα γίνεται αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων μικρότερων πλαστικών κάδων (260lt, κόκκινου χρώματος) για την κάλυψη των αναγκών μονοόροφων - διόροφων κτηρίων και επαγγελματικών χώρων.

 

Το πρόγραμμα αντικατάστασης των κάδων απορριμμάτων, είναι συνολικού ύψους 170.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

 

Υπενθύμιση- Παράκληση!

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας για ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά να επικοινωνούν έγκαιρα με την υπηρεσία καθαριότητας (τηλέφωνα: 210-7658247 & 210-7640512) προκειμένου να συνεννοηθούν για ραντεβού για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή των αντικειμένων αυτών, προκειμένου να αποφεύγεται η μακρά παραμονή ογκωδών αντικειμένων στα πεζοδρόμια της πόλης που ενοχλούν την καθημερινότητα και την αισθητική όλων μας. 

Επιπλέον υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των συμπολιτών μας που ανακαινίζουν κάποιο ιδιόκτητο χώρο να προμηθεύονται τους ειδικούς μεταλλικούς κάδους για μπάζα από ειδικευμένες εταιρείες καθώς ο Δήμος Βύρωνα δεν διαθέτει.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα