Αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Αρβανίτη το ρεσιτάλ πιάνου με τον Σόλωνα Ραπτάκη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου
14 Ιανουαρίου 2020

Αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Αρβανίτη το ρεσιτάλ πιάνου με τον Σόλωνα Ραπτάκη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

O Δήμος Βύρωνα έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, τον πιανίστα, καθηγητή πιάνου και μουσικολόγο Σόλωνα Ραπτάκη, σε μία μουσική βραδιά με πιάνο και φωνή.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον καθηγητή μουσικής, μουσικοπαιδαγωγό, διευθυντή ορχήστρας & χορωδίας Γιώργο Αρβανίτη.

Γεννημένος στον Βύρωνα, βραβευμένος σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς, ο Σόλων Ραπτάκης παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο αποτελούμενο από έργα για πιάνο των A. Scriabin και S. Rachmaninoff και από τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, από τον Αττίκ μέχρι τον Θάνο Μικρούτσικο.

 

Βιογραφικό

Ο Σόλων Ραπτάκης γεννήθηκε το 1991. Το 2012 έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Αττικό Ωδείο («¶ριστα», Α΄ Βραβείο, χρυσό μετάλλιο) με καθηγητή τον Διονύση Μαλλούχο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών «Μουσική Χωρίς Σύνορα». Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου (Β΄ βραβείο στον Πρώτο Πανελλήνιο Αραφήνειο Διαγωνισμό, Α΄ βραβείο στον Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της UNESCO). Είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αλλά και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής). Είναι μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, στην ερευνητική ομάδα «Μουσική Θεωρία και Ανάλυση». Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε μουσικολογικά περιοδικά έντυπα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες των Αθηνών (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Αττικό Ωδείο, κινηματογράφος «Νέα Ελβετία») και έχει επιπλέον εμφανισθεί σε μουσικά φεστιβάλ, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις μουσικολογικών συγγραμμάτων.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα