Με μεγάλη συμμετοχή άρχισαν οι
13 Φεβρουαρίου 2020

Με μεγάλη συμμετοχή άρχισαν οι "Σχολές Γονέων" προσχολικής ηλικίας - Έμφαση στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία της οικογένειας

Με ενθουσιώδη συμμετοχή ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα Σχολών Γονέων που πραγματοποιείται κάθε σχολική χρονιά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των ενηλίκων. Στόχος του ομαδικού αυτού προγράμματος ψυχοεκπαίδευσης, είναι η στήριξη του δοκιμαζόμενου θεσμού της οικογένειας, η ενίσχυση του σύνθετου γονεικού ρόλου όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς και η εκπαίδευση σε λειτουργικά μοντέλα επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη αλλά και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, όπως: επικοινωνία στην οικογένεια, κοινωνικοποίηση, επίλυση συγκρούσεων, ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, συναισθηματική και σεξουαλική αγωγή, οριοθέτηση, κ.α. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και ολοκληρώνεται σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στους γονείς παρέχεται σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή για περαιτέρω ενημέρωση και προβληματισμό.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής πραγματοποιούνται δύο Κύκλοι Σχολών Γονέων, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρα 10:30-12:00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας).Το Πρόγραμμα Σχολών Γονέων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, πρωινές και απογευματινές ώρες (θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις) περιλαμβάνοντας ομάδες και για τη σχολική ηλικία.

Τις Σχολές Γονέων συντονίζει η ψυχολόγος του Τμήματος Προαγωγής Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, Μαριλίνα Μπαδικιάν.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ