Προληπτική απολύμανση για τον κορονοϊό, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα
6 Μαρτίου 2020

Προληπτική απολύμανση για τον κορονοϊό, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βύρωνα

 Ο Δήμος Βύρωνα με αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητας και χωρίς εφησυχασμό παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού.

Σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, έχει πάρει όλα τα αναγκαία και ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των πολιτών.

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, δεν χρειάζεται απολύμανση των δημοσίων χώρων. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Οργανισμός «η απολύμανση δεν προστατεύει από μεταγενέστερη, της απολύμανσης, επιμόλυνση». Γι΄ αυτό και μέχρι  σήμερα δεν προβήκαμε σε προληπτική απολύμανση, παρόλο που από την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να απολυμάνουμε τα σχολεία και τα κτήρια  του Δήμου, εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο, εκ των πραγμάτων.

Σήμερα, ενημερωθήκαμε από διευθυντές σχολείων του Δήμου μας, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.

Κατά συνέπεια, εκτιμώντας την αγωνία των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και με κριτήριο ότι η προστασία των παιδιών είναι πρώτη μας προτεραιότητα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε  στην απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 8/3/2020.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ