Απολύτως ασφαλής η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, μετά την απολύμανση της Κυριακής
7 Μαρτίου 2020

Απολύτως ασφαλής η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, μετά την απολύμανση της Κυριακής

 Αύριο Κυριακή 8/3/2020 θα γίνει απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου Βύρωνα (όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9449), ύστερα από αναφορές διευθυντών σχολείων του Δήμου μας, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών, έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.

Για να μην δημιουργούνται στους συνδημότες μας απορίες και αδικαιολόγητη ανησυχία, σχετικά με τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μετά την απολύμανση, πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι η εταιρεία που θα διενεργήσει την απολύμανση διαβεβαιώνει με απόλυτη σιγουριά ότι: ο χρόνος που απαιτείται από την ώρα που θα απολυμανθεί μία αίθουσα, μέχρι να είναι ασφαλής η είσοδος σε αυτήν, είναι 3-4 ΩΡΕΣ. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να επικαθίσουν όλα τα μικροσταγονίδια στο χώρο και να στεγνώσουν οι επιφάνειες.

Μόλις παρέλθει ο χρόνος αυτός, οι χώροι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ για χρήση, ακόμα κι αν πρόκειται για αίθουσες νηπιαγωγείου, που τα μικρά παιδιά μπορεί να καθίσουν στο πάτωμα.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι οι απολυμάνσεις θα γίνουν αύριο Κυριακή, μέχρι το πρωί της Δευτέρας που θα πρέπει να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία, θα έχει μεσολαβήσει πολύ περισσότερος χρόνος από αυτόν που απαιτείται για να είναι οι χώροι απολύτως ασφαλείς για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα