Αναστολή λειτουργίας για: Κολυμβητήριο, αθλητικούς χώρους & παιδικές χαρές - Aπό 9.00 έως 12.00 οι ώρες κοινού στο Δήμο
13 Μαρτίου 2020

Αναστολή λειτουργίας για: Κολυμβητήριο, αθλητικούς χώρους & παιδικές χαρές - Aπό 9.00 έως 12.00 οι ώρες κοινού στο Δήμο

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, έγινε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν διευθυντές και προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.

Στη σύντομη εισήγηση του ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, τόνισε: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια πανδημία και πρέπει όλοι να δείξουμε ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα. Να προφυλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και έπειτα τους γύρω μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προφύλαξης που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες και να τηρούμε απαρέγκλιτα τους περιορισμούς που συστήνουν η Πολιτεία, οι Δήμοι και οι αρμόδιοι φορείς, για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όσο πιο πιστή είναι η τήρηση των μέτρων, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και εφαρμογή τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και με την βοήθεια των πολιτών θα πετύχουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο στόχο». 

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που έχουν ληφθεί έως τώρα και αποφασίστηκαν και νέα μέτρα προφύλαξης των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

αναστολή της λειτουργίας από σήμερα και μέχρι τις 25 Μαρτίου

·         του Κολυμβητηρίου

·         των Αθλητικών Κέντρων

·         των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων

·         των γηπέδων

·         των Παιδικών Χαρών

·         της Δημοτικής Συγκοινωνίας

 

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο, οι ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ θα είναι πλέον 9.00 -12.00. Συστήνουμε στους πολίτες να προσέρχονται στο Δήμο τις ώρες αυτές, μόνο για συναλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

 

Επίσης αποφασίστηκε:

 

·         οι πληρωμές προς το Δήμο συστήνεται στους πολίτες να γίνονται ηλεκτρονικά (μέσω τραπέζης) ή κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το ταμείο του Δήμου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις δημοτικές υπηρεσίες

·         δηλώσεις για τα επιπλέον τετραγωνικά προς την οικονομική υπηρεσία θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα.

·         για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου και ληξιαρχείου αίτηση στο πρωτόκολλο τηλεφωνικά και παραλαβή κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης για την παραλαβή από τον Δήμο.

·         Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας θα εξυπηρετεί τους πολίτες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

·         Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή τα ΚΕΠ οι πολίτες να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά

Δημαρχείο 213 2008 600

Κοινωνική υπηρεσία 210 7624403, 210 7660202

ΚΕΠ 213 2010600

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του πολίτη θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την προσέλευσή του στο Δημαρχείο λαμβάνοντας τα βασικά μέτρα πρόληψης

 

Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τα ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ, ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ (η απόθεση μπάζων ούτως ή άλλως απαγορεύεται στο Δήμο Βύρωνα), που αφήνουν στα σημεία αποκομιδής απορριμμάτων. Λόγω των αδειών ειδικού σκοπού εργαζομένων και στην καθαριότητα, αναγκαστικά, περιορίζονται και οι δυνατότητες της Υπηρεσίας. Η περισυλλογή απορριμμάτων θα γίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Η ενημέρωση από το Δήμο θα είναι συνεχής και  για ότι προκύπτει θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ