Aπάντηση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη σε ανακοίνωση του Χρήστου Γώγου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα»
19 Μαρτίου 2020

Aπάντηση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη σε ανακοίνωση του Χρήστου Γώγου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα»

«Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» 

"Εν μέσω μίας κρίσης δημόσιας υγείας άνευ προηγουμένου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γώγος επιλέγει να εξαπολύσει μία επίθεση στερούμενη πολιτικού ήθους που δυστυχώς δεν αρμόζει ούτε στην θέση του, αλλά ούτε και στην ιδιότητά του. Οι χαρακτηρισμοί του περί «κατοχής της απόλυτης γνώσης» από την μεριά της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής της πόλης επιστρέφονται χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

Σε ό,τι αφορά στην ακύρωση του «ραντεβού με τους επικεφαλείς» (sic), σε μία εποχή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματοποιεί ραντεβού με τους αρχηγούς κομμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο τον περιορισμό των διά ζώσης συναντήσεων, ο κ. Γώγος, όντας και ο ίδιος γιατρός, μας εγκαλεί γιατί κι έπειτα από προτροπή επικεφαλής άλλων παρατάξεων ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό των διά ζώσης και μάλιστα ομαδικών συναντήσεων. Αντί αυτών προκρίναμε τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την κατάθεση προτάσεων από την Αντιπολίτευση η οποία, πλην του κ. Γώγου, έχει ανταποκριθεί θετικά.

Τέλος, αναφορικά με τις προτάσεις του, για την πλειονότητα των οποίων η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε μόνο μέσω της βιαστικής ανακοίνωσής του, δυστυχώς για μία ακόμα φορά ο κ. Γώγος «παραβιάζει ανοικτές πόρτες», καθώς ήδη από αυτή την εβδομάδα η ανάδοχος εταιρεία ξεκινά ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις καθαρισμού και απολύμανσης στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους του Βύρωνα. Η δε πρόσληψη προσωπικού 10 ατόμων αφορά στην πρώτη (και όχι βεβαίως τελευταία) φάση της έκτακτης ενίσχυσης του δυναμικού του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα θα συνεχίσει να τηρεί, όπως οφείλει, υπεύθυνη στάση εν μέσω της πανδημίας που πλήττει και την χώρα μας και θεωρεί ευπρόσδεκτες όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από πολίτες και παρατάξεις, όπως έχουμε αποδείξει στην πράξη μέχρι σήμερα.

 Νωρίτερα από τους περισσότερους άλλους Δήμους λάβαμε αποφάσεις για απολυμάνσεις, σφραγίσεις δημοσίων χώρων, ενημερώσεις του προσωπικού, ενίσχυση με προσωπικό της δράσης «Βοήθεια στο Σπίτι», ηλεκτρονικές συναλλαγές και μία πλειάδα άλλων μέτρων για τις οποίες ενημερώσαμε έγκαιρα και ψύχραιμα τους πολίτες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά σόου. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να διολισθήσουμε σε μικροπολιτικές και ευκαιριακές κινήσεις με φόντο μία τόσο σοβαρή κρίση. Οι πολίτες, λοιπόν, βλέπουν και κρίνουν".

 

Την Τρίτη 17/3/2020 ο κ. Γώγος επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» είχε αναρτήσει στη σελίδα της παράταξης του στο Facebook, την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θέλω να γνωρίζετε πώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην καθαριότητα και στην αποκομιδή σκουπιδιών γιατί 20 άτομα πήραν άδειες ειδικού σκοπού. Ο Δήμαρχος ακύρωσε το ραντεβού με τούς επικεφαλείς. Θεωρεί ότι κατέχει την απόλυτη γνώση. Δεν δέχθηκε την πρότασή μας να απολυμανθούν οι κοινόχρηστοι χώροι του δήμου. Αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα και είπε πώς δεν έχει τα χρήματα να το κάνει και αντί αυτού θα προτιμούσε να προσλάβει 4 οδηγούς προσωρινά.

Στίς προτάσεις που του κατέθεσα τηλεφωνικά , ήταν.

1.¶μεση πρόσληψη 20 ατόμων στην καθαριότητα.

2.Λειτουργία εθελοντικού ιατρείου ενημέρωσης και πρόληψης για τον κορονοιό.

3.Περιδιάβαση των δημόσιων χώρων οι επικεφαλείς με στόχο το μήνυμα μένουμε σπίτι.

4.Σε συνέργεια με τον ΕΟΔΥ και τον ΙΣΑ αξιολόγηση και τέστ τών δημοτών βάσει των ισχυόντων από τον ΕΟΔΥ.(Το ανακοίνωσε ο Δ. Αθηναίων )για τον εαυτό τους στα δημοτικά τους ιατρεία

5.Ενίσχυση και υποστήριξη του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για τούς μοναχικούς του δήμου.

6.Και βέβαια απολύμανση όπως προανέφερα στούς δημόσιους χώρους και στα παγκάκια.

7.Τέλος 7 ημέρες λειτουργίας επί 24 ώρες βάσης του Κέντρου Υγείας.

Αν όχι τώρα πότε;

 8.Προσθέτουμε και καθημερινή απολύμανση των αυτοκινήτων καθαριότητας μετά την βάρδια τους».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα