Ο Δήμος Βύρωνα προηγήθηκε της επιδημίας στο θέμα του εμβολιασμού για τον πνευμονιόκοκκο στην Τρίτη Ηλικία
10 Απριλίου 2020

Ο Δήμος Βύρωνα προηγήθηκε της επιδημίας στο θέμα του εμβολιασμού για τον πνευμονιόκοκκο στην Τρίτη Ηλικία

Πριν ένα χρόνο το Τμήμα Υγείας του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον κ. Μανώλη Λιάτση Δ/ντη του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» προχώρησε σε μια δράση με στόχο να ελέγξει και όπου χρειαστεί να ενισχύσει το ανοσιακό σύστημα των ατόμων της τρίτης ηλικίας, ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επάρκεια οι συνήθεις εποχιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Τότε έγινε εργαστηριακός έλεγχος στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Συγκεκριμένα μετρήθηκαν τα επίπεδα των ανοσοσφαιρινών G, A και M καθώς και αυτά των αντισωμάτων έναντι του Πνευμονιοκόκκου και του Αιμοφίλου της Ινφλουέντσας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιολογήθηκαν και όπου χρειάστηκε συστήθηκε επανεμβολιασμός με το 23δύναμο εμβόλιο του πνευμονόκοκκου (Pneumovax 23) καθ’ όσον σχεδόν όλοι κάποια στιγμή είχαν κάνει το συζευγμένο εμβόλιο (Prevenar). Η σημαντική αυτή δράση φάνηκε στα μάτια των περισσοτέρων κοινότυπη. Αυτές όμως τις μέρες που βιώνουμε το κίνδυνο του κορονοϊού η δράση εκείνη αποδείχτηκε ουσιαστική και σωτήρια. Πρόσφατα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ατόμων της τρίτης ηλικίας με το εμβόλιο έναντι του πνευμονιoκόκκου.

Χωρίς καμιά αμφιβολία η ομάδα του Δήμου μας που συμμετείχε σε κείνη τη δράση δικαίως αισθάνεται χαρούμενη και υπερήφανη. Είναι σίγουρο ότι συνέβαλε σε κάτι πολύ σημαντικό, να δώσει επιπλέον δύναμη στα άτομα της τρίτης ηλικίας για να είναι όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένα στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ