Σε εξέλιξη η προετοιμασία για την εφαρμογή  της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Βύρωνα
14 Μαϊου 2020

Σε εξέλιξη η προετοιμασία για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Βύρωνα

 Ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς (2020-2021) ο Δήμος Βύρωνα έχει ήδη δρομολογήσει την προετοιμασία του, με στόχο από τη νέα χρονιά να υπάρχουν επαρκείς θέσεις, ώστε τα παιδιά του Βύρωνα να μπορούν να ενταχθούν στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Ύστερα από την έγκαιρη καταγραφή των αναγκών, διαπιστώθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα χρειαστούν επτά (7) επιπλέον από τις υπάρχουσες αίθουσες νηπαγωγείων και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης και διαμόρφωσης τους.

Με βάση το σχεδιασμό αυτό θα διαμορφωθεί μία αίθουσα στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) στον Καρέα, δύο αίθουσες στις ήδη εγκατεστημένες προκατασκευασμένες στο 3ο Γυμνάσιο, δύο αίθουσες στον 4ο Παιδικό Σταθμό (στην οδό Ταύρου) και δύο νέες προκατασκευασμένες στο χώρο των 10ου & 11ου  νηπιαγωγείων (στην οδό Ταταούλων).

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες (Προκάτ) θα παραχωρηθούν από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και πληρούν  όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είναι  αίθουσες τελευταίου τύπου, πιστοποιημένες με ISO, διαθέτουν κλιματισμό και δεν υστερούν σε τίποτα από τις σχολικές αίθουσες που όλοι γνωρίζουμε.

H Δημοτική Αρχή Βύρωνα έχει αρχίσει έγκαιρα την προετοιμασία, ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  έχει ήδη κινήσει όλες  τις διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. 

 

* Σημείωση: οι φωτογραφίες είναι από προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας παρόμοιες με αυτές που θα εγκατασταθούν στο Δήμο Βύρωνα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ