Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα ενάντια στο νόμο που θέτει περιορισμούς στις συναθροίσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών
24 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα ενάντια στο νόμο που θέτει περιορισμούς στις συναθροίσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα δηλώνει την αντίθεσή του στον πρόσφατα ψηφισθέντα αντιδραστικό ν. 4703/2020, με τον οποίο τίθενται περιορισμοί στο δικαίωμα της δημόσιας ειρηνικής συνάθροισης και της διαμαρτυρίας των πολιτών.

Η ποιότητα της δημοκρατίας κρίνεται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και την παροχή σ` όλους του δικαιώματος να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν όταν θεωρούν ότι αδικούνται. Με αυτό το πρίσμα περιορισμοί που οδηγούν σε προληπτικό έλεγχο και απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων από τις αστυνομικές αρχές αντιστρατεύονται στο σχετικό συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών. Το δικαίωμα τους να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν δεν μπορεί να εξαρτάται από την άδεια της αστυνομικής αρχής.

Ούτε φυσικά είναι δυνατόν να απαιτείται ο όποιος οργανωτής να είναι υπεύθυνος – αστικά και ποινικά – για την δράση μεμονωμένων ατόμων ή προβοκατόρων που μπορεί να εκμεταλλευθούν μία ειρηνική συνάθροιση για δικούς τους σκοπούς.

Μεμονωμένες ακραίες περιπτώσεις δεν μπορούν να δικαιολογήσουν  ρυθμίσεις που πλήττουν τον πυρήνα του σχετικού δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν όταν το κρίνουν σκόπιμο οι ίδιοι και όχι οι αρχές.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ