Σύμβαση του Δήμου Βύρωνα με διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις στους εργαζόμενους για covid-19
20 Οκτωβρίου 2020

Σύμβαση του Δήμου Βύρωνα με διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις στους εργαζόμενους για covid-19

Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε σε σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, που  δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, να εξεταστούν δωρεάν για κορονοϊό, εφόσον έχουν εμφανίσει συμπτώματα ή υπάρχει συσχέτιση και επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για τη διενέργεια τεστ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σχετική γνωμοδότηση του γιατρού εργασίας του Δήμου Βύρωνα.
 
Η συμφωνία αφορά 500 διαγνωστικές εξετάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό και το κόστος τους καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου. Η σύμβαση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να υπάρχει σχετική μέριμνα ή χρηματοδότηση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων του Δήμου, των οικογενειών τους αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε σχετικά: «Η επιδεινούμενη εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική μας έχει θορυβήσει όλους και προσπαθούμε να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, στην αντιμετώπισή της. Από την πρώτη στιγμή καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και έχουμε υπερβεί αρκετές φορές ακόμα και τα στενά όρια της αποστολής μας με στόχο να φροντίσουμε το προσωπικό μας και τους κατοίκους της πόλης». 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα