Νέα επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς την 1η ΥΠΕ, για τις ελλείψεις στις μονάδες υγείας του Δήμου Βύρωνα
13 Ιανουαρίου 2023

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς την 1η ΥΠΕ, για τις ελλείψεις στις μονάδες υγείας του Δήμου Βύρωνα

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη λειτουργία των δομών Υγείας της πόλης μας  -Κέντρο Υγείας Βύρωνα, το παράρτημα του στην οδό Ρούμελης και η Τ.ΟΜ.Υ. Καρέα- απέστειλε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αξιότιμη κ. Νταβώνη

Με επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Σπυρόπουλου στις 16 Οκτωβρίου 2022 σας είχαμε επισημάνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην ΤΟΜΥ Καρέα, μετά την παραίτηση του γιατρού κύριου Φουρναράκη και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του με τουλάχιστον ένα γιατρό. Δυστυχώς αν και έχουν περάσει 3 μήνες η αναπλήρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε, να σας ενημερώσουμε και για μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.  Βύρωνα και το παράρτημα του επί της οδού  Ρούμελης και η επίλυση τους είναι επείγουσα.

1. Δεν υπάρχει φύλαξη του Κ.Υ. τις νυκτερινές ώρες λειτουργίας του, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κινδύνους και να εργάζονται υπό καθεστώς ανασφάλειας.

2. Στο Κ.Υ. έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα. Από 1/12/2022 όμως δεν λειτουργεί λόγω μη ύπαρξης κατάλληλου χειριστή.

3. Από την 1 Δεκεμβρίου - ύστερα από την παραίτηση της μοναδικής καρδιολόγου του Κ.Υ. λόγω συνταξιοδότησης - στις μονάδες του Βύρωνα δεν υπάρχει καρδιολόγος, αν και  εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ ήταν ενήμερη για την εξέλιξη αυτή.

4. Τέλος, προκειμένου για την στοιχειώδη ανταπόκριση στις ανάγκες υγειονομικής φροντίδας των δημοτών του Βύρωνα, αλλά και των όμορων Δήμων, έχει επανειλημμένα έρθει σε γνώση μας,  η αδήριτη αναγκαιότητα τοποθέτησης δύο ακόμα γενικών γιατρών για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Τακτικών Ιατρείων.

Προσδοκούμε στις ενέργειές σας προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των αναφερόμενων προβλημάτων".

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε σταλεί και πάλι επιστολή του Χρήστου Σπυρόπουλου προς την αρμόδια 1η ΥΠΕ, με αίτημα την άμεση και επιτακτική στελέχωση της ΤΟΜΥ Καρέα, χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση έως σήμερα. Δείτε σχετικά: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11273