Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου (με τηλεφωνικό ραντεβού)
16 Ιανουαρίου 2023

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου (με τηλεφωνικό ραντεβού)

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α “ΣΩΤΗΡΙΑ”, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του Εθελοντική Αιμοδοσία για τη Νέα Χρονιά την Τετάρτη 25/1/2023 και ώρες 9:00-14:00, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ ( Εντευκτήριο Προσκόπων) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται με τηλεφωνικά ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα 210-7652588 και 210-7651583, καθημερινά (9:00-14:00).

Για την διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών.

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία.

Να έχεις πιει 2-3 ποτήρια νερό ή χυμό.

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας.

Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Η διαδικασία της Αιμοδοσίας διαρκεί λίγο, μόλις 10 λεπτά. Είναι ελάχιστος χρόνος που μπορεί να σώσει ακόμη και τρεις ζωές!Η Εθελοντική Αιμοδοσία όλων μας μπορεί να συμβάλλει στην επάρκεια αίματος - ένα διαρκές πρόβλημα για τη χώρα μας.