Εκπαιδευτική συνάντηση για τη διαχείριση του αστικού πράσινου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
29 Μαρτίου 2023

Εκπαιδευτική συνάντηση για τη διαχείριση του αστικού πράσινου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Η Διεύθυνση Πράσινου του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την ομάδα του έργου LIFE GrIn, οργάνωσε την Τετάρτη 29/3/2023 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εκπαιδευτική συνάντηση, με θέμα την Θεσμοθέτηση της Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Η συνάντηση αφορούσε το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού της Διεύθυνσης Πρασίνου και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Κώστας Αγγέλης.

Τα στελέχη του Δήμου ενημερώθηκαν για τη νέα Στρατηγική Διαχείριση του Αστικού Πρασίνου, με στόχο την προσαρμογή των πόλεων στην Κλιματική Αλλαγή και σε αντίστοιχα ΙΤ εργαλεία.

Τι είναι το LIFE GrIn;

Το έργο LIFE GrIn προωθεί την ενσωμάτωση πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων και υλοποιείται την περίοδο 2018 έως 2024, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του είναι η βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού και της διαχείρισης των πράσινων υποδομών τους. Το έργο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του αστικού πρασίνου, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών και λειτουργικών ωφελειών, που προσφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.