Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο με street art, μουσική και παιχνίδια!
7 Σεπτεμβρίου 2023

Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο με street art, μουσική και παιχνίδια!

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία κλείνει και αποδίδεται στους μαθητές.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να μπορούν να μετακινηθούν προς το σπίτι τους πεζή ή με το ποδήλατο, συνοδεία μουσικής. Την Κυριακή ο δρόμος κλείvει από νωρίς το πρωί, προκειμένου γνωστοί Έλληνες street artists να ζωγραφίσουν τις διαβάσεις, υλοποιώντας ένα μεγάλο έργο asphalt art και μια τοιχογραφία, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, workshops και facepainting.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία στο δρόμο ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δύο ποδήλατα.

Στο Φεστιβάλ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, η τέχνη και η οδική ασφάλεια συναντώνται, καθώς επίσημες μελέτες δείχνουν ότι η τέχνη στην άσφαλτο και οι τοιχογραφίες δρόμου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων, αφού οι οδηγοί μειώνουν την ταχύτητα και βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Τα παιδιά, από την άλλη πλευρά αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή και αντιλαμβάνονται τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη με πιο βιώσιμους τρόπους.