Μια πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα για τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη μετανάστευση και την αλληλεγγύη
18 Δεκεμβρίου 2023

Μια πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα για τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη μετανάστευση και την αλληλεγγύη

Την προβολή των ντοκιμαντέρ “4.1 Miles” της Δάφνης Ματζιαράκη και “Children refugees” της Ντίνας Κουμπούλη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ελβετία” το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, σε μια εκδήλωση με θέμα “Πόλεμοι, Φτώχεια, Μετανάστευση, Αλληλεγγύη” με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα Γιώργος Πλακίδας, καθώς και η  σκηνοθέτρια Ντίνα Κουμπούλη.

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών που ήταν πολύ έντονο το 2015 (1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες πέρασαν από την χώρα μας) και τους τρόπους διαχείρισής και αντιμετώπισης τους. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό.

Παρόντες ήταν: οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Δημήτρης Κόκκαλης και Κωνσταντίνος Αγγέλης, η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Δασκαλάκη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Βασίλης Τζαφάς, ο Διευθυντής της ΔΕΑΔΒ Βασίλης Πάγκαλος και η συγγραφέας Δήμητρα Νούση.