Με επιτυχία έγινε η ομιλία με θέμα:
19 Δεκεμβρίου 2023

Με επιτυχία έγινε η ομιλία με θέμα: "Η σημασία της πρόληψης στη νόσο Alzheimer" στο Κ.Α.Π.Η της Αγ. Τριάδας,

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο Κ.Α.Π.Η της Αγ. Τριάδας, ομιλία με θέμα: "Η σημασία της πρόληψης στη νόσο Alzheimer" με κύριο ομιλητή τον  κ. Δημητρίου Βασίλη, ψυχίατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και μέλος της ομάδας του κ. Αντώνη Πολίτη, Καθηγητή Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η Επισκέπτρια Υγείας  κ.Βασιλική Παναγιωτακοπούλου, προλόγισε την εκδήλωση,  τονίζοντας τη σπουδαία συνεισφορά του κ. Πολίτη στο Δήμο Βύρωνα  από το 2004,  στο πλαίσιο της συνεργασίας για την υλοποίηση πολύ σημαντικών  προγραμμάτων υγείας:

- Σχολείο Φροντιστών,

- Ιατρείο Πρώιμης Διάγνωσης Διαταραχών Μνήμης & Κατάθλιψης,

- Φιλικές Κοινότητες για Άτομα που πάσχουν από διαταραχές Μνήμης,

μέσω των οποίων παρασχέθηκαν υπηρεσίες σε όσους αντιμετώπιζαν ζητήματα ψυχικής υγείας στην κοινότητα μας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας  & Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Σπυρόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για την διασφάλιση της ψυχοκοινωνικής ευημερίας των ηλικιωμένων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τη νόσο Alzheimer, προτείνοντας πρακτικούς τρόπους πρόληψης και χρήσιμες συμβουλές για την διατήρηση της ψυχικής υγείας. Επισήμανε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης  για την εξέλιξη της νόσου Alzheimer, ενώ η κ.Παναγιωτακοπούλου παρουσίασε την πολύ σημαντική  εργασία της στο πρόγραμμα ελέγχου μνήμης  των ηλικιωμένων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό, ενισχύοντας εποικοδομητικό διάλογο και  ανταλλαγή απόψεων.Η συνεργασία του Δήμου Βύρωνα  με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο συνεχίζεται, ενισχύοντας τις προσπάθειες για την πρόληψη και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στην τοπική κοινότητα. Όταν χτίζονται τέτοιες σχέσεις, τα θεμέλια είναι γερά για οποιαδήποτε παρέμβαση και σχεδιασμό με στόχο την προστασία των ευάλωτων πολιτών μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η κ. Εύη Λαζαροπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και ο κ. Δημήτριος Στραβομύτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού.