Εκδήλωση του 11ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα για τον σχολικό εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο της Γ. Αλεξάνδρου «Ο Ρομπέν των Θαλασσών και οι Νταήδες του Βυθού»
12 Απριλίου 2024

Εκδήλωση του 11ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα για τον σχολικό εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο της Γ. Αλεξάνδρου «Ο Ρομπέν των Θαλασσών και οι Νταήδες του Βυθού»

Αυτή την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια δίωρη εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου «Ο Ρομπέν των Θαλασσών και οι Νταήδες του Βυθού».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Γιώτης (George Giotis).

Θα έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας η εξαίρετη ψυχολόγος και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Βύρωνα Μαριλίνα Μπαδικιάν, η οποία θα μας μιλήσει για τον ρόλο της κοινότητας ως αντίδοτο στον σχολικό εκφοβισμό.

Θα ακολουθήσει διαδραστική κουκλο-θεατρική παράσταση και εικαστική δράση για τους μικρούς μας φίλους.

Στον χώρο θα εκτίθενται οι δημιουργίες των μαθητών των Β’, Δ’ & Ε’ τάξεων του σχολείου, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές, μετά τα βιωματικά εργαστήρια φιλαναγνωσίας που διεξήγαγε η συγγραφέας για τον σχολικό εκφοβισμό, προχώρησαν σε εικαστικές δράσεις υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Γιώτας Γεωργακλή και των δασκάλων τους Ηλιάνας Διολέτη (Iliana Dioleti), Λαμπρινής Κοτρώνη (Λαμπρινη Κοτρώνη) και Χαράς Κομεσσαρίου αντίστοιχα.

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να μοιραστούμε συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς και να διερευνήσουμε πιθανούς αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Γιατί όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε με χαρά στο σχολείο και όχι μόνο.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα

Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.