Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το 22ο Φεστιβάλ Βύρωνα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το 22ο Φεστιβάλ Βύρωνα

Πραγματοποιήθηκε χτες (9 Ιουλίου) η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Φεστιβάλ Βύρωνα "Στη Σκιά των Βράχων 2009", το οποίο ξεκινά στις 19 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν πολλοί από τους καλλιτέχνες έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

Για 22η χρονιά το Φεστιβάλ Βύρωνα υπόσχεται να αφήσει το δικό του πολιτιστικό στίγμα στην Αθήνα για μια ακόμα φορά, καθώς πλήθος θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων θα ψυχαγωγήσουν το Αθηναϊκό κοινό στα θέατρα βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και "¶ννα Συνοδινού". Η μεγάλη γιορτή που από το 1987 γεμίζει φως, χρώμα, δημιουργία και συναίσθημα τους βράχους, αναμένει και φέτος πάνω από 150.000 θεατές σε 27 μοναδικές εκδηλώσεις που υπηρετούν και αναδεικνύουν την τέχνη.

Στηρίζοντας την σύγχρονη γλυπτική και θέτοντας ως προτεραιότητα την προώθηση της νεοελληνικής τέχνης, τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ, πλαισιώσει μία έκθεση σύγχρονης γλυπτικής αποτελούμενη από 22 γλυπτά ελλήνων καλλιτεχνών φτιαγμένα από ξύλο, πέτρα, μέταλλο και μάρμαρο τα οποία τοποθετούνται με απόλυτη αρμονία κάτω από τη σκιά των βράχων. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα και τη Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων www.festivalbyrona.gr
Η Πρόεδρος του Π.Κ. Π. Δάφνη, ο Γ.Γ. Νέας Γενιάς Λ. Μπούλιας, ο Δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Π.Κ. Τασία Σαρρίδου και ο Διευθυντής του Ρ.Σ. Μελωδία Οδ. Ιωάννου
Η Πέμη Ζούνη και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Γιώργος Αρμένης
Ο Μίλτος Πασχαλίδης
Ο Νίκος Γκαραβέλας
O Γιάννης Βόγλης
Ο Γιάννης Κούτρας
Ο Σωτήρης Χατζάκης