ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2009 - 7th COUNTRY MUSIC FESTIVAL The Grascals, Νίκος Γκαραβέλας
12 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2009 - 7th COUNTRY MUSIC FESTIVAL The Grascals, Νίκος Γκαραβέλας

Σάββατο 12/09/2009
7τη Country Music Festival
The Grascals
Nikos Garavelas

Είναι το έβδομο Φεστιβάλ, ένα φεστιβάλ που πλέον αποτελεί θεσμό για την ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα. Κάθε χρόνος είναι διαφορετικός και ιδιαίτερα ξεχωριστός. Εφέτος ακόμη περισσότερο αφού ο Νίκος Γκαραβέλας παρουσιάζει στις 12 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων Μελίνα Μερκούρη, τους Grascals, ένα Country Bluegrass συγκρότημα που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.
Οι Grascals είναι αυτήν τη στιγμή το πιο διάσημο και βραβευμένο συγκρότημα στον χώρο της Country Bluegrass μουσικής, ενώ η δεκαετής συνεργασία τους με την ντίβα της Country μουσικής Dolly Parton τους έχει δώσει ξεχωριστό μουσικό στιλ και σκηνική παρουσία. Επίσης έχουν συνεργαστεί με τους: Brooks & Dunn, Dierks Bentley, Patty Loveless, Mac Wiseman, J. D. Crowe, Charlie Daniels, Kenny Rogers, Steve Wariner, Vince Gill, Τhe Jordanaires και πολλούς άλλους
Αν ακούτε Bluegrass και φαντασιώνεστε μπάντζα, βιολιά και απόλυτους ρυθμούς, έχετε απόλυτο δίκιο, αν και δεν φαντάζεστε την ποιότητα του ήχου, ούτε και το ταλέντο των μουσικών! Έχουν κατακτήσει κάθε θεσπισμένο βραβείο ως συγκρότημα αλλά και ως μουσικός ο καθένας ξεχωριστά.
Τη συναυλία ανοίγει ένα ελληνικό συγκρότημα. Οι Silver & The Hidden Cash έρχονται από τα Γιάννενα, ενώ από την πρώτη μέρα της δημιουργίας τους – το 2006 – έχουν τρελάνει με τις απρόβλεπτες εμφανίσεις τους. Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες τους με τον Steve Wynn και τη Linda Pitmon. Οι επιρροές τους προέρχονται από τον χώρο της Country μουσικής: Από τους Stanley Brothers και τον Pete Seeger μέχρι τον Johnny Cash και τις Dixie Chicks.

Ο Νίκος Γκαραβέλας ως διοργανωτής υπόσχεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα χαρίσει άλλη μία συγκλονιστική μουσική βραδιά στους πιστούς των Country Music Festivals, μία βραδιά που θα μείνει στο μυαλό και στην ψυχή μας!
The Grascals
Terry Eldredge – κιθάρα
Jamie Johnson – κιθάρα
Terry Smith – μπάσο
Danny Roberts – μαντολίνο
Kristin Scott Benson – μπάντζο
Jeremy Abshire – βιολί.

Silver & the Hidden Cash
Τζίζας - φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Κλουζό - κιθάρα, φωνή
Ντάλλας: - μπάσο, επ’ ουδενί φωνή
Νουμερούλα - φωνή
Σκουπ - τύμπανα
Μάμα - φωνή
Φτντχτ - φωνή, πιάνο
Μπάντζω - μπάντζο, ηλεκτρική κιθάρα
Β. Δεηθώμεν – βιολί

Κρις Τρόμπετ - τεχνικός διευθυντής