ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2009 - Θεατρική Παράσταση ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ των Ρέππα - Παπαθανασίου
26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2009 - Θεατρική Παράσταση ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ των Ρέππα - Παπαθανασίου

Σάββατο 26/09/2009 & Κυριακή 27/09/2009
«Ποια Ελένη;» Ρέππα-Παπαθανασίου
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα
Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει το έργο «Ποια Ελένη;», μια παρωδία - μιούζικαλ του Τρωικού πολέμου.

Η ιστορία ξεκινά με τις τρεις θεές -Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη- να καβγαδίζουν για το ποια από τις τρεις προτιμούν οι θνητοί. Ο Πάρης δίνει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται ως αντάλλαγμα την Ωραία Ελένη. Η Ήρα εκνευρίζεται με την επιλογή του Πάρη και για να τον εκδικηθεί, αντικαθιστά την Ωραία Ελένη με την άσχημη εξαδέλφη της, Πευκίδα...

Απόσπασμα από σημείωμα των συγγραφέων:
«Πολλές φορές στα έργα μας, καταγράψαμε την αφέλεια. Τώρα ήρθε η ώρα, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι αφελείς. Η Ελένη είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Μια παιδική ζωγραφιά. Τόσο αφελής και τόσο απλοϊκή. Ελπίζουμε να είναι και εξίσου γοητευτική.»

Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Χορογραφίες: Μάριος Μακρόπουλος
Βοήθησαν στην Οργάνωση: Γαρυφαλλιά Μαρούλη – Μαρία Μαθιουδάκη
Φως & Ήχος: Γιάννης Βασιλόπουλος – Πάρης Γεωργούλας

Παίζουν:
Ρεβέκκα Φελεκίδου (Πευκίς), Γαρυφαλλιά Μαρούλη (Θυμαρίς), Μαρία Μαθιουδάκη (Ελένη), Κωνσταντίνος Μούτσης (Μενέλαος), Ευτύχης Παντελάκης (Πάρης), Καλλιρόη Παχή (Ήρα - Εκάβη), Σεβαστιάννα Κατρή (Αθηνά), Παναγιώτης Φαρμάς (Δίας), Χρύσα Φωτοπούλου (Αφροδίτη – Κασσάνδρα) Μάριαν Μαραντού (Πασιφίλη) Χρήστος Χρηστίδης (Αχιλλέας), Βασίλης Φωτόπουλος (Έκτορας), Γιώργος Σπυριδάκης (Πάτροκλος), ¶ντα Χρυσού (Ανδρομάχη), Παναγιώτα Χαϊδεμένου (Γογγύλη), Δώρα Βασιλάκου, Δέσποινα Δημητρακοπούλου, Στέλλα Ζώτα, Δέσποινα Μακρά, Μάριος Μακρόπουλος, Γιώργος Ματιάμπα, Ματίνα Μυτιληναίου, Μαρία Ντούρου.